Sosyal Medya

Güncel

Yaralı avukat: Pısırık gibi yaşamaktansa adam gibi ölürüz

Sakarya Valiliği önünde darbeci askerlerin silahından çıkan kurşunla yaralanan avukat Mehmet Akyazıcı, o gece yaşananları anlattı.



Sakarya Valiliği önünde, darbe girişiminde bulunan askerlerin açtığı ateşte bacağından yaralanan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri avukat Mehmet Akyazıcı'nın (41) Yenikent Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'ndeki tedavisi sürüyor.

"PISIRIK GİBİ YAŞAMAKTANSA ADAM GİBİ ÖLÜRÜZ"

Akyazıcı, darbe giriÅŸimini, gelen telefonlar üzerine öğrendiÄŸini belirterek, "Kızımın 'Baba ÅŸimdi ne olacak?' sorusuna 'Kızım iç savaÅŸ çıkacak' ÅŸeklinde cevap verdim. Ä°liklerime kadar donmuÅŸ durumdaydım. Çocuklarımla vedalaÅŸtım ve oÄŸluma 'Pısırık gibi yaÅŸamaktansa adam gibi ölürüz' diyerek evden ayrıldım." ifadelerini kullandı.

"BEN HALKIM BENÄ° VURUN"

İlk başta Kent Meydanı'na, daha sonra da otobüslerle valiliğe gittiklerini dile getiren Akyazıcı, buraya ulaştığında yaşadıklarını şöyle anlattı: "Otobüsün kapısı açılıncaya kadar soğukkanlıydım. Karşımda askeri aracı gördüm, bir anda şok geçirdim. Aracın içi asker dolu. Hemen askeri cipin önüne geçtim. Elimi havaya kaldırdım ve 'Ben halkım, beni vurun. Niye vurmuyorsunuz? Biz doğuda size bir şey olmaması için dua ediyorduk, siz ne yapıyorsunuz. 4 çocuk babasıyım, buradayım, vursana beni' dedim. Daha sonra araçtan bir asker indi. Darbeden hiç bahsetmedi. 'Kardeşim kenara çekil, biz dönüyoruz' dedi. Zaten kasadaki askerlere 'Beni vurun' dediğimde o insanların yüzünü gördüm, şaşkınlık vardı. Bunlar lojistik için gelmişti, darbeye gelmemişti. Bizim tepkimizi görünce de gittiler."

"HALK GELMEYE BAÅžLAYINCA POLÄ°S RAHATLADI"

Destek ekibinin gitmesinin ardından 50-60 kiÅŸinin polisin önüne geçip tekbir getirerek valiliÄŸe yürüdüğünü kaydeden Akyazıcı, "Asker havaya ateÅŸ etmeye baÅŸladı. Biz yürümeye, halk gelmeye baÅŸlayınca polis rahatladı. Asker bize önden ateÅŸ ediyor 'Gelmeyin' diye, polis de arkadan havaya ateÅŸ ediyor 'Arkanızdayız' diye. O bize müthiÅŸ cesaret verdi. Halk olarak darbecilere karşı yürüyorduk. Öndeki erlerin silahları ellerinden alındı." diye konuÅŸtu.

"HANIMI ARADIM, ÅžEHADET GETÄ°RDÄ°M"

Daha sonra protokol kapısından yukarı yürüdüklerini gören askerlerin havaya ateÅŸ ederek geri çekildiÄŸini belirten Akyazıcı, şöyle devam etti: "Tam o sırada valiliÄŸin adliye tarafından kadın yoÄŸunluÄŸunun darbeci askerlere doÄŸru geldiÄŸini gördüm. 'Bunları kıskaca alacağız ve bu iÅŸi bitireceÄŸiz' dediÄŸim anda silahların üzerimize doÄŸru tarandığını gördüm. Zaten taranmasıyla vurulmamız bir oldu. Ä°lk anda ÅŸaka gibi geldi bana ama kendimi duvar dibine attım. Kendi kendime 'Herhalde öleceÄŸim, son olarak hanımı arayayım' dedim. 'Ben vuruldum, hakkını helal et, birazdan ÅŸuurum kaybolacak. Åžehit olurken kelimeiÅŸehadet getirerek öleyim' dedim ve kelimeiÅŸehadet getirmeye baÅŸladım. Telefonu kapattım."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.