Sosyal Medya

Güncel

Taksim'e kamyonla çıkan kadın konuştu

Darbecilere karşı kamyonuyla Taksim'e giden 50 yaşındaki kadın, "Ben resmen savaşa gittim. Çok büyük duygularla oraya gittim." dedi.



Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe giriÅŸimine karşı sokaÄŸa çıkarak, kamyondaki görüntüleriyle simgeleÅŸen ve bu hareketleriyle BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ı da duygulandıran kadınlar, vatan, memleket ve çocuklarının geleceÄŸi için yollara düştüklerini söyledi.

Darbe giriÅŸimin yaÅŸandığı gece yollara düşen ve bir gün sonra da Taksim Meydanı'nda seyir halindeyken kamyonda çekilmiÅŸ görüntüyle Türkiye'nin gündemine oturan kadınlar, AA muhabirine konuÅŸtu.

DUYGULARINI ANLATAMADI

Kamyonu kullanan 50 yaşındaki Şerife Boz, duygularını anlatacak kelime bulmakta zorluk çektiğini ifade etti.

Taksim'e kamyonla çıkan kadın konuştu

"KAMYONU ALIP TAKSÄ°M'E GÄ°TTÄ°M"

O gece haberleri izlerken bir ÅŸeylerin olduÄŸunun farkına vardığını CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın çaÄŸrısı üzerine darbecilere karşı sokaklara çıktığını aktaran Boz,"Devletin, milletin, çocuklarımın geleceÄŸi için canla baÅŸla mücadele ettim. O tankların olduÄŸu yerde sabah 06.00’ya kadar kaldım. Ä°lk gün köprüde kaldık. Orada tekbirler getirdik. Çok ÅŸeyler yaÅŸadık orada. Ertesi günün akÅŸamında ise bu defa kamyonu alıp Taksim’e gittim." dedi.

"BEN RESMEN SAVAÅžA GÄ°TTÄ°M"

Çocuklarını, torunlarını, komÅŸularını kamyona bindirip yola çaktığını anlatan Boz ÅŸunları söyledi: "Kamyonu ben kullandım. E-Sınıfı ehliyetim yok ama kamyon kullanabiliyorum. Babam ve eÅŸim hafriyatçı olduÄŸu için, bu kamyon ilgi alanıma girdi. Tabi ki kamyonu kullanıyorum ama hafriyata gitmiyorum. Ben resmen savaÅŸa gittim. Çok büyük duygularla oraya gittim. Sabaha kadar bağırdım. Sesim kısıldı. Aracı yolda giderken insanlarla da doldurduk. Oraya gidince de tekbir getirdik, dualar okuduk. Bu kadar ilgi olacağını hiç düşünmedik.”

Darbenin baÅŸarıya ulaÅŸmamasını çok sevindiklerini ve hoÅŸnut kaldıkların anlatan Åžerife Boz, “Allah, devletimize ve milletimizi zeval vermesin. Devletimiz ve milletimiz büyük bir beladan kurtuldu. Allah CumhurbaÅŸkanımız'a büyük güç ve kuvvet versin ki bunları haklasınlar” ifadelerini kullandı.

"HİÇ KORKMADIM"

Dört çocuÄŸu ve torunuyla alanlara inmekten gurur duyduÄŸunu dile getiren Boz,“Askerlerle, çok karşı karşıya geldik. Onları alıp götürdüler. Gençler hep tankların üstündeydiler. FotoÄŸraflar çekildiler. Ben hiç korkmadım. Çok mücadele verdik. CumhurbaÅŸkanı çaÄŸrı yaptığında ben çıktım. Kızlarım 'anne nereye gidiyorsun' dedi. ÇarÅŸafımı üstüme giyer giymez hemen gittim. Hiç kimseyi dinlemedim.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"KAMYONUMLA ONLARIN İSTEDİĞİ YERE GİDERİM"

BaÅŸbakan Binali Yıldırım'la görüşmek istediÄŸini ve milletin liderlerinden çok memnun olduÄŸunu vurgulayan Boz, şöyle devam etti: “CumhurbaÅŸkanı ve BaÅŸbakan'ın çağırması halinde bu kamyonumla onların istediÄŸi yere giderim. EÅŸim bana 'bu kamyonu Taksim’e sokturmazlar' dedi. Allah’ın izniyle soktum. Çok iyi oldu.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.