Sosyal Medya

Güncel

En tehlikeli firari darbeci! Lakabı 'Paşa'

Kuzu’nun en tehlikeli firari olduğu ve çatışmaya girebileceği ifade edildi.



Marmaris’te, CumhurbaÅŸkanı Recep ErdoÄŸan’ın kaldığı otelden ayrılmasından kısa süre sonra saldırıp 2 polisi ÅŸehit eden özel timin firari üyelerinin yakalanması daÄŸlık alandaki operasyonlar sürüyor. Saldırıdaki en önemli isimlerden biri Hava Astsubay Zekeriya Kuzu oldu. Aranan askerler arasında fotoÄŸrafı bulunmayan Kuzu’nun fotoÄŸrafı ekiplere gönderildi. Kuzu’nun en tehlikeli firari olduÄŸu ve çatışmaya girebileceÄŸi ifade edildi.
 
EN TEHLÄ°KELÄ° FÄ°RARÄ°, ÃœS Ä°MAMI ZEKERÄ°YA KUZU 
 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a yönelik saldırıdaki en önemli isimlerden biri Hava Astsubay Zekeriya Kuzu oldu. Polisin araÅŸtırmalarından ve gözaltındaki MAK timi askerlerinin verdiÄŸi ifadelerden, saldırıyı Tümgeneral Gökhan Åžahin SönmezateÅŸ’le birlikte, cemaatin ÇiÄŸli 2’nci Ana Jet Ãœs Komutanlığı’ndaki ’imamı’ olan MAK timi komutanı Astsubay Zekeriya Kuzu’nun organize ettiÄŸi belirlendi. Saldırıya katılan özel eÄŸitimli MAK timlerini bizzat Astsubay Kuzu’nun seçtiÄŸi öğrenildi. 
 
FOTOĞRAFI ARAMA YAPANLARA GÖNDERİLDİ
 
Polisin elindeki firari askerlere ait fotoÄŸraflar arasında da görüntüsü bulunmayan Astsubay Zekeriya Kuzu’nun fotoÄŸrafı da, ÇiÄŸli 2’nci Ana Jet Ãœs Komutanlığı’nda arama yapan ekiplere verildi.
 
Bu fotoÄŸraf, yine operasyonun yönetildiÄŸi kriz merkezine ulaÅŸtırıldı. Ekipler de en önemli firari asker durumunda olan Zekeriya Kuzu için özellikle uyarıldı. En tehlikeli firari olarak çatışmaya girebileceÄŸi ifade edildi. 
 
ANA JET ÃœSSÃœNÃœN PAÅžASI
Hava Astsubay Zekeriya Kuzu’yla ilgili çarpıcı bilgilerde ortaya çıkmaya devam etti. Rütbesi düşük olmasına raÄŸmen Astsubay Zekeriya Kuzu’nun, ÇiÄŸli 2’nci ana jet üssünde cemaat üyesi tüm askerlerin rütbesi ne olursa olsun başında olduÄŸu anlaşıldı. Astsubay Zekeriya Kuzu’nun üsteki lakabının da ’paÅŸa’ olduÄŸu öğrenildi. Ãœsteki en önemli birimlerden Muharebe Arama Kurtarma (MAK)  timi komutanı olan Zekeriya Kuzu’nun, ayrıca diÄŸer birimlerden de sorumlu olduÄŸu, personele dair kararlarda etkili olduÄŸu ifade edildi.
 
 
BORDO BERELÄ°LER OPERASYONDA
 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a saldırı düzenlemek amacıyla Marmaris’e gelen ve çatışmada iki polisi ÅŸehit ederek kaçan darbeci askerlerden yakalanması için çalışmalar sürüyor. 
 
MuÄŸla- Denizli karayolu Gazeller Mevkii’ndeki daÄŸlık ve ormanlık alanda eli silahlı askerlerin gezindiÄŸi ihbarıyla, bordo bereli askerlerin katılımıyla operasyon baÅŸlatıldı. 40’ı Marmaris Åžehir Stadı’na inen iki helikoptere binen, 20’si ise karadan yola koyulan toplam 60 bordo berelinin katılımıyla bölgede operasyon baÅŸlatıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.