Sosyal Medya

Güncel

Darbeci Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş'in cemaat itirafı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteldeki saldırıyı koordine eden Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş, "Cemaat tarafından kandırıldım" dedi.



Darbe giriÅŸiminin yaÅŸandığı gece Marmaris'te CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın ayrılmasının ardından kaldığı otele yönelik yapılan ve 2 polisin ÅŸehit olduÄŸu baskının kilit ismi TuÄŸgeneral Gökhan SönmezateÅŸ'ın verdiÄŸi ifadenin ayrıntıları ortaya çıktı.

"CEMAAT BENÄ° KANDIRDI"

Marmaris baskınıyla ilgili itiraflarda bulunan SönmezateÅŸ "Darbe yapmak isteyen ekibin içinde bulundum. Marmaris'e CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı almaya gittik. Bunun suçunun da idam olduÄŸunu biliyorum. Ancak kesinlikle cemaatçi deÄŸilim. Cemaatçiler tarafından kandırıldım" dedi.

"EŞİM BOŞANMA DAVASI AÇSIN, ÇOCUKLARIM SOYADINI DEĞİŞTİRSİN"

Hayatı boyunca cemaatçilerin içinde bulunmadığını ileri süren TuÄŸgeneral Gökhan SönmezateÅŸ'in savcılık yetkililerinden özel bir isteÄŸi de olduÄŸu öğrenildi. SönmezateÅŸ'in"EÅŸime haber verin bana boÅŸanma davası açsın. Çünkü ben büyük bir suç iÅŸledim. Çocuklarım soyisimlerini deÄŸiÅŸtirsin" dediÄŸi belirtildi.

Darbeci Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş'in cemaat itirafı

'SAĞ YA DA ÖLÜ ANKARA'YA GETİRİN' TALİMATINI VERMİŞTİ

TuÄŸgeneral Gökhan Sönmez, Marmaris'te CumhurbaÅŸkanı Recep Tayip ErdoÄŸan'ın kaldığı otele baskına giden, 14'ü özel kuvvetler, 13'ü Arama Kurtarma Timi ve 2'si SAT komandosundan oluÅŸan ekibe komuta etmiÅŸti. Sönmez'in ÇiÄŸli 2. Anajet Ãœssü'nde yaptığı konuÅŸmada, "Ãœlkede ÅŸuanda bir darbe meydana geldi. Biz Genelkurmay'a baÄŸlıyız. Orgeneral Hulusi Akar'ın emir ve talimatları doÄŸrutusunda görev yapıyoruz. Marmaris'e bir otelde kalmakta olan CumhurbaÅŸkanı Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı mümkünse saÄŸ, son çare ölü olarak Ankara'ya getirin. Gerekirse ölün ama CumhurbaÅŸkanı'nı kesinlikle Ankara'ya götürün" dediÄŸi belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.