Sosyal Medya

Dünya

Gülen'in iadesinde 4 senaryo

FET֒nün elebaşı Fethullah Gülen için iade talebi ABD’ye iletildi. Hem ABD için hem de Gülen için çember daralıyor. ABD, Gülen’i teslim etmek zorunda ama nasıl?



ABD müttefikim dediÄŸi Türkiye’ye karşı ilk defa bir terör örgütünü desteklemiyor. Gülen’in iade edilmesi halinde darbe giriÅŸimiyle ABD/CIA baÄŸlantısı ortaya çıkacak. Bu defa bir darbeyi organize ettiÄŸi veya desteklediÄŸi için çok önemli bir müttefikini kaybetmiÅŸ olacak. Peki ABD bu iÅŸten nasıl sıyrılabilir?

Star gazetesinden Hüseyin Gülerce, “Amerika Gülen’i iade edecek ama nasıl?” baÅŸlıklı yazısında, “Burada dört yol var.

Bir, Gülen’in ani bir rahatsızlıkla ya da beklenmedik bir suikastla Pensilvanya’da ölmesi. Bu durumda Türkiye ne yapacaktır? Darbecilerin cenaze namazının kılınması bile yasaklandı. ABD’de mi kalacak, Türkiye cenazeyi kabul edecek mi? Ederse, ÅŸu toplumsal infiale raÄŸmen Gülen nasıl, nereye gömülecek? Ä°ki, Gülen’e zaman ayarlı ilaç içirilebilir. Türkiye’ye vardığında ölür. Arkadan da “biz iade ettik, öldürüldü” propagandası yapılır. Üç, Gülen’in aklî melekelerini yok edecek bir ilaç içirilebilir, ifadesi alınamaz hale gelir. Dört, Gülen’in baÅŸka bir ülkeye (Kanada gibi) deport edilmesi.” ifadelerini kullandı.

Ä°ÅŸte Gülerce’nin Yazısı:

15 Temmuz darbesinin, Fethullah Gülen darbesi olduÄŸu en kısa zamanda belgelenecektir. Sadece, Genelkurmay BaÅŸkanı Hulusi Akar’ın yaveri Yarbay Levent Türkkan’ın itirafları gibi yüzlerce itiraflar sayesinde deÄŸil, ortaya binlerce delil, belge konulacaktır.

Bu gerçekler karşısında ABD’nin F. Gülen’i iade etmeme gibi bir ÅŸansı yok. EÄŸer ABD yönetimi de Gülen gibi cinnet geçirecek ve Türkiye gibi bir müttefikini, eli kanlı bir darbeciye deÄŸiÅŸecekse o ayrı... Ama bu akıl tutulmasını Washington yaÅŸamayacaktır ve Gülen’i iade edeceklerdir.

Son olarak CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ABD BaÅŸkanı Obama ile telefonda Gülen’in iadesini konuÅŸtu. Sayın ErdoÄŸan üç gün önce Kısıklı’da vatandaÅŸlara hitap ederken açıkça çaÄŸrıda bulundu:

“ABD’ye sesleniyorum. Sayın BaÅŸkan’a sesleniyorum. Pensilvanya’daki zatı artık Türkiye’ye teslim edin. Siz bizden hangi teröristi istediyseniz size teslim ettik. EÄŸer biz stratejik ortaksak o zaman ortağınızın bu talebini yerine getirin.”

Bu kararlı çaÄŸrıya, BaÅŸkan Obama’nın kulak tıkaması mümkün deÄŸil.

Gülen de iÅŸin ciddiyetinin farkında olarak ABD’li yetkililere, Türkiye’den gelecek iade taleplerini reddetme çaÄŸrısında bulundu. The Alliance for Shared Values’dan (AfSV) yapılan açıklamaya göre Gülen, “ABD hükümetine, suçluların iadesi sürecini, politik kan davalarını, gerçeÄŸe dönüştürecek ÅŸekilde kullanma çabalarını reddetme çaÄŸrısında bulunuyorum” dedi.

F. Gülen ve adamları ABD için “iyi adamlar” ise Meclis’i, masum insanları bombalayan F-16’ların, Ä°ncirlik’ten aldıkları istihbarat ile lojistik destekte, ABD’li komutanların rolü var mı?

FETÖ, ABD menfaatleri için dünyada nasıl bir taÅŸeronluk yapıyor? Bu soruların F. Gülen’de cevapları olmalı. Demem o ki, Gülen’in itirafları ABD yönetimini zorda bırakabilir.

Evet, benim kanaatim ABD, F. Gülen’i Türkiye’ye iade edecektir. Ama nasıl?

Burada dört yol var.

Bir, Gülen’in ani bir rahatsızlıkla ya da beklenmedik bir suikastla Pensilvanya’da ölmesi. Bu durumda Türkiye ne yapacaktır? Darbecilerin cenaze namazının kılınması bile yasaklandı. ABD’de mi kalacak, Türkiye cenazeyi kabul edecek mi? Ederse, ÅŸu toplumsal infiale raÄŸmen Gülen nasıl, nereye gömülecek?

Ä°ki, Gülen’e zaman ayarlı ilaç içirilebilir. Türkiye’ye vardığında ölür. Arkadan da “biz iade ettik, öldürüldü” propagandası yapılır.

Üç, Gülen’in aklî melekelerini yok edecek bir ilaç içirilebilir, ifadesi alınamaz hale gelir.

Dört, Gülen’in baÅŸka bir ülkeye (Kanada gibi) deport edilmesi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.