Sosyal Medya

Güncel

Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin iadeleri zorlaştı

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi ardından Yunanistan'a kaçan sekiz darbeci asker, mahkemeye çıkarılmak üzere ülkenin kuzeyinde Türkiye sınırına yakın noktada yer alan Dedeağaç Adliyesi'ne getirildi.



Yunanistan yargısı, askerleri yasa dışı uçuş ve ülkeye kaçak giriş yapmaktan suçluyor.

Polis eÅŸliÄŸinde adliye binasına getirilen askerlerin elleri kelepçeliydi. Adliye giriÅŸinde bir Türk vatandaşı Türk bayrağı açarak askerlere"Hepiniz darbecisiniz. Katilsiniz!" diye bağırdı.

'SIÄžINMA HAKLARI YOK'

Askerlerin mahkemeye getirilmelerinden önce ise davaya müdahil olmak isteyen Türk avukatlar basına açıklamalarda bulundu.

Ä°stanbul Barosuna baÄŸlı Hukukçular DerneÄŸi üyesi Ramazan Arıtürk, "Bu darbeci askerlere iliÅŸkin çantamızda dosya var. Bunları mahkemeye sunacağız" dedi. Arıtürk, Yunanistan ve Türkiye'nin de taraf olduÄŸu uluslararası sözleÅŸmeler gereÄŸi sekiz askerin sığınma hakkı bulunmadığını belirtti.

Anadolu Ajansı, duruşmanın kısa süre içinde başlayacağını bildiriyor.

TÃœRKÄ°YE'YE Ä°ADELERÄ° ZORLAÅžTI

Erdoğan'a suikast ekibinin içindeki 8 asker Yunanistan'daki duruşmada yaptıkları savunmada, Türkiye'ye iadeleri halinde idam edilme ihtimalleri olduğunu belirterek siyasi sığınma talebinde bulundu. Yunan yetkilliler de askerlerin bu talebinin değerlendirileceğini belirtti. Uzmanlar, bu gelişmeler ışığında 8 askerin iadesinin mümkün olmadığı görüşünde.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.