Sosyal Medya

Güncel

4 bin akademisyen açığa alınacak

Kamuda, paralel yapıyla bağlantılı 60 binin üzerinde memurun açığa alınmasının ardından, tasfiyeler eğitim camiasında hız kesmeden devam ediyor.



Habertürk'ün haberine göre; Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), ilk etapta devlet üniversitelerinde görev yapan 4 bin akademisyeni FETÖ/PDY üyeliÄŸinden açığa alacağı belirtiliyor. YÖK, aralarında BoÄŸaziçi, Ä°stanbul Teknik, ODTÃœ ve Yıldız Teknik üniversitelerinin de bulunduÄŸu 20 devlet üniversitesine yapılacak rektör atamalarında adayları “paralel” incelemesinden geçirecek.

BÄ°N 577 DEKANININ Ä°STÄ°FASI Ä°STENMÄ°ÅžTÄ°

YÖK önceki gün devlet ve vakıf üniversitelerinde görev yapan bin 577 dekanın istifasını istemişti. YÖK, istifasını sunan bütün dekanları MİT yardımıyla soruşturacak. Paralel yapıyla bağlantısı tespit edilen dekanlar tekrar atanmayacak ve bunlar hakkında soruşturma açılacak. YÖK, rektörlere de paralel yapı soruşturması başlatacak.

YURTDIÅžI YASAÄžI

Önceki gün YÖK'te yapılan toplantıya 193 üniversiteden 165 rektör çaÄŸrıldı. Paralel yapıyla baÄŸlantılı olan 28 rektör toplantıya davet edilmemiÅŸti. YÖK, Türkiye genelinde tüm üniversitelerin rektörlerine yurtdışına çıkış yasağı getirdi. Yurtdışında görevli olanlar “acil” koduyla geri çaÄŸrıldı. YÖK, tüm üniversitelere birer yazı göndererek üniversite rektörlerinden, üniversitelerindeki paralel devlet yapılanması ile ilgili 5 AÄŸustos'a kadar rapor göndermesini istedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.