Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan, meydanlara seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, OHAL ilan kararını açıkladıktan sonra, özel video yayınıyla meydanlarda darbe girişimine karşı duran vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Uydurulan yalanlara asla sizler inanmayın. Gerek Başbakanımız zaman zaman gerekli aydınlatmaları yapacaklardır" dedi.



Ajanslarda yer alan habere göre, MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarının ardından ülke genelinde 3 ay olaÄŸanüstü hal ilan edildiÄŸini açıklayan CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, video konferansla yaptığı konuÅŸmada "Uydurulan yalanlara asla sizler inanmayın. Gerek BaÅŸbakanımız zaman zaman gerekli aydınlatmaları yapacaklardır. Biz de aynı ÅŸekilde bunları yapacağız. Konya ikinci bir emre kadar meydanlardan çekilmiyor deÄŸil mi?" dedi.

ErdoÄŸan, "Ä°mansız paslı yürekler, imanlı yürekler karşısında tükendiler, bittiler, maÄŸlup oldular. Bilirsiniz ki bu maÄŸlubiyet onlar için ilk olmayacak, bundan sonra da devam edecek" diye konuÅŸtu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Ankara'dan Mevlana'ya Åžemsi Tebrizi'ye en kalbi selamlarımızı, dualarımızı iletiyorum. KardeÅŸlerim, 15 Temmuz akÅŸamı cereyan eden malum darbe giriÅŸimi sebebiyle bu ülkede Fethullahçı Terör Örgütü ne yazık ki bu milletin kendi paralarıyla almış olduÄŸu uçaklarla, tanklarla, silahlarla bu milletin evlatlarını haince vurmaya çalıştılar. 

Bununla kalmadılar, tanklarla bu milletin evlatlarını paletlerin altında bırakarak ezdiler, ÅŸehit ettiler. Fakat biz ÅŸunu biliyoruz, ÅŸuna inanıyoruz. Åžehadet bizler için peygamberlikten sonra en yüce makam. Ben milletimin ÅŸehadete gülerek koÅŸtuÄŸunu gördüm. Milletimi meydanlara davet ettiÄŸim anda milyonların meydanları nasıl doldurduÄŸunu gördüm ve ÅŸuna inandım. 

Ä°mansız paslı yürekler, imanlı yürekler karşısında tükendiler, bittiler, maÄŸlup oldular. Bilirsiniz ki bu maÄŸlubiyet onlar için ilk olmayacak, bundan sonra da devam edecek. Konya bunu çok bilir. Bundan sonraki süreçte de bunu aynen devam ettireceÄŸiz. Bizim beraberliÄŸimi ne FETÖ  ne de onun haÅŸhaÅŸileri asla parçalayamayacak. Biz diri olacağız, hep beraber kardeÅŸ ve Türkiye olacağız.

Konya her zaman vefalı davrandı. Bu görüntülerin bundan sonra da devam edeceÄŸine inanıyorum. Bizim biliyorsunuz bir Rabia'mız var. Bu Rabia'mızda tek millet var. Tek millet, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, BoÅŸnağıyla velhasıl 79 milyon tek millet. Ve ikincisi tek bayrak. Bayrağımızın rengi ÅŸehidimizin kanıdır. 

Üç, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uÄŸrunda ölen varsa vatandır. Bizim hedefimizde 2023 var. Bizim hedefimizde 2050 var. Bizim hedefimizde 53 var, bizim hedefimizde 2071 var. Biz o günleri göremeyeceÄŸiz ama torunlarımız inÅŸallah o hedefi görecekler. 

Ä°ÅŸte eÄŸitimde atılan adımları biliyorsunuz. SaÄŸlıkta atılan adımları biliyorsunuz. Ulaşımda atılan adımları biliyorsunuz. Ä°ÅŸte Konya Ankara arasında hızlı tren. Konya Ankara arasında duble yollar. Konya Havalimanı… Çok daha farklı bir Konya'yı inÅŸa ettik. Konya dünyanın en modern ÅŸehirlerinden birisi haline geldi. DeÄŸerli kardeÅŸlerim, bütün bu adımları kararlı bir ÅŸekilde atarken inÅŸallah geleceÄŸe yönelik hiç sizleri sıkıntıya düşürmeyecek altyapı yatırımlarıyla daha güçlü hale geleceÄŸiz.

Dört, tek devlet. NeymiÅŸ o ya, paralel devlet? Bu oyunlara biz gelmeyiz. Paraleli maraleli olmaz. Buradan Pensilvanya'daki zata ve onun uÅŸaklarına sesleniyorum. EÄŸer dürüstseniz, eÄŸer hukuktan yanaysanız buyurun vatandaşı olduÄŸunuz Türkiye'ye gelin. Gelemiyorsanız demek ki ihanet içerisindesiniz. MGK, Bakanlar Kurulu toplantısı yaptık. MGK toplantımızda bugün tarihi bir teklif sunduk hükümete. 

Ä°KÄ°NCÄ° BÄ°R EMRE KADAR

O da OHAL kararıydı. Ardından Bakanlar Kurulu toplantısı yaptık. OHAL kararı Bakanlar Kurulu kararı olarak geçti. Birçok spekülasyonlar baÅŸlayabilir. OHAL sıkıyönetim deÄŸildir. Demokrasinin daha iyi iÅŸleyebilmesi için özellikle bu terör örgütü mensupların, Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının, hangi terör örgütü olursa olsun bunları kamudan temizlemek suretiyle devletimizi güçlü ellere teslim etme hareketidir. OHAL kanunu deÄŸerli kardeÅŸlerim, valilerin yönetiminin çok daha güçlendirilmesi sürecidir. TSK yine valilerimizin illerde emri olacak, onlarla birlikte çalışmasını sürdürecektir. OHAL sürecinde temel hak ve özgürlükler noktasında asla bir kısıtlama söz konusu deÄŸildir. Bunun garantörü biziz. Halkım çok daha huzurlu, güvenlikli olacak. 

Birçok spekülasyonlar yapanlar çıkabilir. 3 ay süreyle OHAL ilan edilmiştir. Uydurulan yalanlara asla sizler inanmayın. Gerek Başbakanımız zaman zaman gerekli aydınlatmaları yapacaklardır. Biz de aynı şekilde bunları yapacağız. Konya ikinci bir emre kadar meydanlardan çekilmiyor değil mi?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.