Sosyal Medya

Dünya

ABD Oyalıyor Teröristbaşı Gülen Kanada'ya kaçıyor

28 Şubat'ın ardından ABD'ye kaçan teröristbaşı Fetullah Gülen'in Kanada'ya gitme hazırlığında olduğu iddia edildi.



ABD'de bir çiftlikte yaşayan Fethullah Gülen'in Türkiye'nin iade talebi sonrası ABD'yi terk edebileceği ifade edildi.

Aydınlık Gazetesi'ne bilgi veren kaynaklar, "ABD Gülen'i vermemekte direniyordu. Ancak son kanlı darbe giriÅŸimi sonrası iÅŸ deÄŸiÅŸti. ABD Ankara Büyükelçisi konuyu görüşebileceklerini ifade etti. Adalay Bakanlığı Gülen2in iadesi için resmi baÅŸvuru yaptı. Önümüzdeki günlerde Gülen ABD'yi terk ederse sürpriz olmayacak" dedi.

KANADA'DA HAZIRLIKLAR

ABD'nin örgütü kontrol altında tutmak örgütle iliÅŸkisinin açığa çıkmasını önlemek için hassan davrandığını vurgulayan kaynaklar, "Son darbe giriÅŸiminde ABD'nin rolü olmaması düşünülemez. Bu önümüzdeki günlerde net olarak açığa çıkacaktır. Gülen Türkiye'ye verilirse her ÅŸey aydınlanır. Bu nedenle CIA ve FBI Gülen'i korumaya alacaktır. Gülen bilgiler de bunu doÄŸruluyor. Daha önce planlar yapılmıştı. Gülen için Kanada'da bir çiftlik hazırlanmıştı. Bu yine gündemde" dedi.

NEDEN KANADA?

Güvenlik kaynakları Gülen ve ABD'nin Kanada planının nedenini Türkiye ile Kanada arasında suçlu iadesi anlaşması olmaması olduğunu kaydetti.

KAÇAKLAR KANADA'DA

Ayrıca FETÖ'ye yönelik operasyonlar sırasında kaçanların Kanada'da olduğu belirtildi.

"BECEREMEDÄ°NÄ°Z ARTIK BIRAKIN"

Fetullah Gülen'in Kanada'ya kaçacağı iddialı sonrası, teröristbaşı Gülen'in 28 Şubat sonrası söylediği ve Hürriyet'te manşet olan "Beceremediniz artık bırakın" sözlerini akıllara getirdi.

Gülen'in Kanada'ya kaçarak yeni bir darbe girişimini organize edeceği iddia ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.