Sosyal Medya

Dünya

Yunanistan: 'Türkiye konusunda son derece dikkatli olmalıyız'

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Türkiye’de her zaman büyük bir iç gerginlik vardı ve bizim son derece dikkatli olmamız gerekiyor” ifadesini kullandı



Yunanistan BaÅŸbakanı Aleksis Tsipras dün BaÅŸbakanlık Konutu’nda sabık BaÅŸbakan ve KÄ°NÄ°MA/KÄ°DÄ°SO Partisi BaÅŸkanı Yorgo Papandreu’yu ağırladı.

Ä°kilinin yaptığı görüşmenin kameralara yansıyan kısmında Tsipras ile Papandreu Türkiye’de yaÅŸanan son geliÅŸmeleri deÄŸerlendirdiler. Yeni seçim yasası ve anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi konularında baÅŸlatılan diyalog çerçevesinde gerçekleÅŸen görüşmede Yorgo Papandreu “Bölge için zorlu anlarda bu görüşmeyi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

'TÃœRKÄ°YE KONUSUNDA SON DERECE DÄ°KKATLÄ° OLMALIYIZ'

Tsipras ise Papandreu’ya “Türkiye’de her zaman büyük bir iç gerginlik vardı ve bizim son derece dikkatli olmamız gerekiyor” ÅŸeklinde cevap verdi ve ekledi “NormalleÅŸmenin saÄŸlanacağını umut edelim. Her ne kadar bunun uzun zaman alacağı hissine sahip olsam da”.

Yorgo Papandreu ise Türkiye hakkında yaptığı deÄŸerlendirmede “Uzun zamandır farklı nedenlerden dolayı bölünmüş bir ülke hissi hakimdi. KeÅŸke, demokratik kurumlara önem verilerek oradaki siyasi güçlerin ilk birlik belirtisi olsaydı, ancak ilk belirtiler farklı ÅŸeyler gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Azınlıkça Online

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.