Sosyal Medya

Güncel

Cunta ittifakı birbirini sattı

FETÖ savcısı Zekeriya Öz'ün, henüz yayınlanmayan kitabı yüzünden tutuklayıp cezaevine attığı gazeteci Ahmet Şık, bir darbe ittifakı yapıldığını, darbe gecesi tarafların birbirini sattıklarını söyledi.



Ergenekon soruÅŸturmasında Gülenist Terör örgütü FETÖ/PDY’nın yargıdaki organizatörü Zekeriya Öz tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen gazeteci Ahmet Şık, Deutsche Welle Türkçe ‘ye verdiÄŸi röportajda “Ortada bir darbeciler ittifakı vardı ve evet Gülen Cemaati o ittifakın içerisindeki beyin takımından birisi idi.” dedi.

Ahmet Şık, 15 Temmuz darbe giriÅŸimiyle ilgili düşüncelerini açıkladı...

Evet Gülen Cemaati bu iÅŸin içinde. Ama şöyle bir ÅŸerh düşüyorum: Tek başına deÄŸil. Ben bir darbe ittifakının, ordu içerisinde bir darbeciler ittifakının olduÄŸunu ama o ittifakın bu darbe gecesinin öncesinde ve devamındaki süreç boyunca birbirlerini sattıklarını, bir ihanet etme durumu olduÄŸunu düşündüğüm için, baÅŸta Gülen Cemaati olmak üzere ve onlara eÅŸlik eden bir grubun yalnız bırakıldığını düşünüyorum. Ortada bir darbeciler ittifakı vardı ve evet Gülen Cemaati o ittifakın içerisindeki beyin takımından birisi idi.” diye konuÅŸtu.

Darbe teşebbüsünün arkasındaki ittifakın kimlerden oluştuğu sorusuna ise

“O bileÅŸenlerin kim olduÄŸunu bilmiyorum ama gözaltına alınanlarla ilgili medyaya düşen bilgilere ve isimlere bakarak bu yorumu yapıyorum. İçlerinde katı Gülen Cemaati karşıtı olarak bilinen, ulusalcı nitelikler taşıyan ve daha önceki süreçte, Ergenekon-Balyoz sürecinde cemaatin maÄŸduru olarak isimleri bilinen bazı insanlar da var. EÄŸer iddialar doÄŸru ise bu darbe giriÅŸiminde bulunan subaylardan bazı dokümanlar ele geçirilmiÅŸ. Görevlendirilme listeleri var, kimin nerede görev yaptığı ve yapacağına dair bilgilendirme notları var. Oradan yola çıkarak bu gözaltıların yaÅŸandığını düşünüyorum. Bu da aslında bize bir ittifak olduÄŸunun kanıtı gibi duruyor ÅŸu anda… Bana sorarsanız darbe giriÅŸimi baÅŸarısız olduÄŸu için ve çok sayıda insanı kapsadığı için içlerindeki birçok insanın itirafçı olduÄŸunu ve bazı ifadeler verdiÄŸini düşünüyorum.” cevabını verdi.

Kemalistlerle FETÖ arasında ittifak olduÄŸunu iddia eden Ahmet Şık, “Bu çok mümkün çünkü ortak paydaları ÅŸu: Katı bir AKP karşıtlığı ve katı bir ErdoÄŸan düşmanlığı üzerinde bir ortak paydaları var. Kemalistler demeyelim ama Gülenci olanlar ve olmayanlar diye bir ayırım yapmak daha doÄŸru.” dedi.
 



Kimdir?

Ahmet Şık, 1970 yılında Adana’da dünyaya geldi. Yükseköğrenimini Ä°stanbul Ãœniversitesi Ä°letiÅŸim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde tamamladı.

MesleÄŸine merak sardığı üniversitede baÅŸladı. Daha birinci sınıfındayken “Milliyet” gazetesinde stajyer muhabir olarak çalışmaya baÅŸladı. 1991 ve 2007 yılları arasında Cumhuriyet, Evrensel ve Yeni Yüzyıl gazetelerinde muhabirlik yaptı. “Nokta” dergisinde muhabirlik ve “Reuters” adlı uluslararası ajansta foto muhabirliÄŸi yaptı.

DoÄŸan Grubu’na alacak davası açtığı için 2005 yılında Radikal gazetesindeki iÅŸine son verildi. Açtığı dava, yeni baÅŸladığı “Aktüel” dergisinden de gönderilmesine neden oldu.

2011 yılında “Ergenekon terör örgütüne üye olma” suçundan Nedim Åžener ile birlikte Metris Cezaevi’ne gönderildi. 12 Mart 2012 tarihinde Nedim Åžener’le birlikte tahliye edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.