Sosyal Medya

Güncel

Tümgeneral Mehmet Dişli: 'Ölümden korktum!'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin kardeşi olan Mehmet Dişli, "Bu olayda ben mağdurum devletimin tarafıyım." dedi.



Darbe giriÅŸimi sırasında Genelkurmay Karargâhı’nda Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın başına silah dayanmasında “öncü rolde” olduÄŸu belirtilen Tümgeneral Mehmet DiÅŸli’nin ifadesi ortaya çıktı. AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Åžaban DiÅŸli’nin kardeÅŸi olan Mehmet DiÅŸli, Akar’ın Çankaya Köşkü’ne helikopterle geldiÄŸi sırada yanındaydı. DiÅŸli, Çankaya Köşkü’nden ayrıldıktan sonra gözaltına alınıp tutuklandı. DiÅŸli’nin, Habertürk'ün ulaÅŸtığı ifadesi özetle şöyle:

KARARGÂHA GİTTİM

Genelkurmay BaÅŸkanlığı Stratejik Dönüşüm BaÅŸkanı olarak görev yapıyorum. Olay günü Akar’ın yanındaydım. Her dairenin komutana arz günü vardır. O gün beni klima çarptığı için akÅŸam 19.00 civarı eve geçtim. Beni ofisimden aradılar. Kimin aradığını tam hatırlamıyorum. GittiÄŸimde saat 20.00’yi geçiyordu.

Ä°KNA ET YOKSA, PAKETLERÄ°Z

Komutanın odasına giderken o katta 20 Özel Kuvvet giyimli, yüzleri açık ama tanımadığım ÅŸahıslar vardı. Komutanın odasına girmeden 2 ofis vardır. Birine beni çektiler. “Silahlı Kuvvetler duruma, yönetime el koydu. Komutanın da bizimle birlikte olmasını istiyoruz” dediler. Komutan Hulusi Akar’la 16 yıldır birlikte çalışırım. Yakınen tanırım, görüşürüz. Bana güvenir. “Sana güvenir, sen ikna edersin, yoksa ikinizi de paketleyip götüreceÄŸiz” dediler.

KOMUTANIN HABERÄ° YOKTU

Uçakların havada olduÄŸunu, sıkıyönetim emrinin yayınlandığını, bütün komutanların bunun içinde olduÄŸunu söylediler. “Olmayanları ÅŸu anda alıyoruz. Zaten, tutuklanıyorlar” dediler. Beni komutanın odasına soktular. Komutan evrak okuyordu. Dışarıdan haberi yoktu.

DALGA GEÇECEK ZAMAN MI?

Durumu arz ettim. “Dalga geçecek zaman mı?” dedi. Kendisiyle samimi olduÄŸumuz için bu ÅŸekilde söyledi. Kendisine birazdan canlı yayın olacağını, bildiri yayınlanacağını söyledim. Yüz ifadesi deÄŸiÅŸti. Bir süre sonra dışarıdan silah sesleri duyuldu. 2. BaÅŸkan YaÅŸar Güler götürülürken biri vuruldu. İçeri döndüğümde iÅŸin ciddi olduÄŸunu söyledim.

AKAR ÇOK AĞIR SÖZLER SÖYLEDİ

Sürekli, “Komutan kabul etti etti, yoksa ikinizi de götüreceÄŸiz” dediler. Akar çok ağır sözler söyledi. “Kim bunlar hangi devirde yaşıyoruz?” dedi.

20 DAKİKA KADAR UÇTUK

Bir süre sonra hareketlilik arttı. Tanklar, uçaklar ve ateÅŸ sesleri vardı. “Komutanı buradan götürmemiz lazım” dedim. Bir helikopter çağırdılar. Karanlıktı, 20 dakika kadar uçtuk. Akıncı Ãœssü olduÄŸunu anladık.

RÜŞTÃœ PAÅžA’NIN BAÅžINA GELENLER

Özel Kuvvet görevlilerinde silah vardı. Komutanı ikna etmek için “Kan dökülmesin bu iÅŸin içinde siz de olun, Rüştü Erdem PaÅŸa’nın başına gelenler sizin başınıza gelmesin” dediler. Komutana “Bunların gözü dönmüş” dedim. Genelkurmay BaÅŸkanı’mız kesinlikle kabul etmedi. FETÖ ile benim herhangi bir baÄŸlantım yoktur. Bu olayda ben maÄŸdurum devletimin tarafıyım. Ölümle tehdit edildim, alıkonuldum.

HULUSİ AKAR ŞİKÂYETÇİ OLDU

Orgeneral Akar, tanık sıfatıyla verdiÄŸi ifadede, darbecilerden ÅŸikâyetçi oldu. YaÅŸananları anlatan Akar’ın ÅŸikâyetçi olduÄŸu isimler arasında Mehmet DiÅŸli de var.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.