Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan'a suikasta giden darbeci konuÅŸtu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran FETÖ'cü askerlerden Çankaya'nın ifadeleri ortaya çıktı.



TSK içindeki FETÖ'cü bir grubun 15 Temmuz gecesi darbe giriÅŸimi sırasında, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın kaldığı Marmaris’teki otele yapılan saldırıya katılan MAK timinde görevli Hava Astsubay Selman Çankaya’nın ifadesi ortaya çıktı.
 
Kendilerine gün içinde terör operasyonuna gidecekleri söylenip hazırlık yaptırıldığı anlatan Astsubay Çankaya, "Ancak Tümgeneral SönmezateÅŸ, gelip darbe olduÄŸunu söyleyince bir devlet büyüğünü almaya gittiÄŸimizi anlamıştık" dedi. Çankaya’nın baÅŸarısız olan baskın sonrasında ormanlık alana kaçtığı, ardından yolcu otobüsüyle, Ä°zmir’e döndüğü öğrenildi.
 
15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından birçok ilde olduÄŸu gibi Ä°zmir’de de askere yönelik gözaltılar oldu. Toplam 89 kiÅŸinin gözaltına alındığı kentte önceki günlerde adliye gönderilen askerlerden Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay BaÅŸkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, NATO Kara Komutanlığı Kurmay BaÅŸkanı Tümgeneral Salih Sevil, Bornova 57’nci Topçu Tugay Komutanı TuÄŸgeneral Mehmed Nuri BaÅŸol, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı TuÄŸamiral Halil Ä°brahim Yıldız ve Foça Batı Görev Grup Komutanı TuÄŸamiral YaÅŸar Çamur’un da aralarında bulunduÄŸu 13 kiÅŸi tutuklandı. 
 
Bugün de aralarında MenteÅŸ Kampı’ndan 500 Harbiye öğrencisiyle destek amaçlı çıkan Kurmay Albay Enver Polat ile Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanı Albay Murat Yılmazaslan’ın aralarında bulunduÄŸu 42 asker, adliyeye gönderildi. Askerlerin sevki sırasında bomba uzmanı polisler de özel eÄŸitimli köpeklerle bina çevresinde arama yaptı. 
 
MARMARİS SALDIRISINA KATILAN ASKERİN İFADESİ DA ORTAYA ÇIKTI
 
Adliyeye gönderilen 42 askerden en dikkat çeken isim ise CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Marmaris’te kaldığı otele baskına katılan Astsubay Selman Çankaya oldu. ÇiÄŸli 2’nci Ana Jet Ãœs Komutanlığı’nda Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinde görev alan Selman Çankaya’nın polise verdiÄŸi ifade de ortaya çıktı. MAK timi olarak kendilerine darbe günü, terör örgütü yöneticilerinden birisine operasyon düzenleneceÄŸi ve hazırlık yapılması talimatı verildiÄŸini anlattı. Selman Çankaya, "Biz de tim arkadaÅŸlarımla birlikte bize verilen emir doÄŸrultusunda, silahlarımızı, patlayıcıları, mermileri, sıhhi araç gereçleri hazırlayıp, iki helikopterde beklemeye baÅŸladık" dedi. 
 
"DARBE OLDUĞU SÖYLENİNCE ANLADIK"
 
Hava üssünde bekledikleri sırada baÅŸka bir helikopterle Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Tümgeneral Gökhan Åžahin SönmezateÅŸ’in yanlarına geldiÄŸini de ifade eden Astsubay Selman Çankaya, "Bize ’askeri darbe oldu. Artık yönetim bizde’ ÅŸeklinde konuÅŸtuktan sonra ve Özel Kuvvetlerden de timler gelince bir devlet büyüğünü almaya gittiÄŸimizi anladık. Çünkü darbe ortamında terör operasyonu yapılmayacağını düşündük. Ardından da Marmaris’e gittik" dedi.
 
"HELİKOPTERLER YOĞUN ATEŞTEN ALÇALAMADI"
 
Marmaris’te yaÅŸanan çatışmaları da anlatan Astsubay Selman Çankaya, "Helikopterler bizi timler halinde yere indirdi. YoÄŸun ateÅŸ altında kalmıştık. Çatışma sürdüğü sırada telsizden operasyon düzenlediÄŸimiz kiÅŸinin ayrıldığı bilgisini edinince geri çekilmeye karar verdik. Bu sırada çatışmayı da sürdürüyorduk. Helikopterler yerden açılan yoÄŸun ateÅŸten dolayı alçalamadı. Bunun üzerine üçer kiÅŸilik timler halinde farklı noktalara kaçmaya karar verdik. Ben ormanlık alana kaçtım" dedi. 
 
Ormanlık alanda saklandığı sırada darbeye yönelik bilgiler de edindiÄŸini belirten Astsubay Selman Çankaya’nın daha sonra askeri kamuflajlarını çıkartıp sivil kıyafetler giydiÄŸi, yolcu otobüsüyle de geldiÄŸi Ä°zmir’de gözaltına alındığı öğrenildi. 
 
Astsubay Selman Çankaya’nın saldırıya katılan diÄŸer askerlerini MuÄŸla’da adliyeye sevk edilmesinden dolayı vakit kaybı yaÅŸanmaması içini Ä°zmir’de adliyeye gönderildiÄŸi belirtildi.
 
KAYNAKDHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.