Sosyal Medya

Dünya

Darbe girişimi ABD için 'sürpriz' olmuş

Pentagon sözcüsü Cook, darbe girişiminin sadece Türkiye için değil kendileri için de sürpriz olduğunu savundu



ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Türkiye’de yaÅŸanan darbe giriÅŸiminin, kendileri için de sürpriz olduÄŸunu söyledi.

Cook Pentagon’da düzenlediÄŸi günlük basın toplantısında, kendisine konu ile ilgili yöneltilen sorulara verdiÄŸi cevapta, "Darbe giriÅŸimi yalnızca Türkiye halkı yada baÅŸkaları için deÄŸil, bizim için de sürpriz oldu" dedi.

Cook, Türk ordusu ile yakın iliÅŸkileri sürdüreceklerini, IŞİD’e karşı Türkiye çıkışlı operasyonların süreceÄŸini belirtti.

ABD ve koalisyon güçlerinin IŞİD’e karşı müdahale operasyonlarında kullandığı Ä°ncirlik Ãœssü’nün son derece önemli olduÄŸunu vurgulayan Cook, Ä°ncirlik’te elektrik kesintisinin sürdüğüne de belirterek, "Çalışmalarımız sürüyor; ancak, anladığım kadarıyla kesinti üs dışından kaynaklanıyor. O yüzden bu durumu açıklamayı Türk yetkililere bırakıyorum" diye konuÅŸtu.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Türkiye’de yaÅŸanan darbe giriÅŸiminin ardından, ABD Savunma Bakanı Ash Carter’ın neden Türkiye Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüşmediÄŸi sorularına dolaylı yanıtlar verdi.

Cook, "DoÄŸrudan görüşmediler. En son VarÅŸova Zirvesi’nde konuÅŸmuÅŸlardı. ÇarÅŸamba günkü toplantıya davetliler biliyorsunuz. Bakan oradaki görüşmeyi dört gözle bekliyor. Biliyorsunuz, Türkiye’de çok ÅŸey olup bitiyor, hem ülke içinde hem de hükümet içinde. Bakanımız, Türk Savunma Bakanı ile yakın gelecekte görüşmeyi bekliyor. Bu ÅŸimdilik olmadı. Ancak bunun özel bir nedeni yok, sadece konuÅŸmadılar" dedi.

Cook, koalisyon güçlerinin darbe girişiminde bulunanların uçaklarına yakıt ikmali yaptıkları iddialarını da reddetti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.