Sosyal Medya

Güncel

Darbeci Akın Öztürk itiraf etti

FETÖ'cü hainlerin darbe girişiminde başrolde oynayan Orgeneral Akın Öztürk, savcılık sorgusunda her şeyi itiraf etti.



FETÖ'cü  darbe giriÅŸiminden sonra gözaltına alınan ve tutuklanan teröristlerin ifadelerine ulaşıldı.

Karar'ın haberine göre, darbe giriÅŸiminin başı olan YAÅž Ãœyesi Orgeneral Akın Öztürk, Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'ndaki ilk ifadesinde her ÅŸeyi itiraf etti. Öztürk, "Darbe yapmaya çalıştım" dedi.

Akın Öztürk, medyaya gönderdiÄŸi açıklamada darbe iddialarını reddetmiÅŸti. Öztürk “Yüksek Askerî Åžura üyesi olarak milletinin emrinde olan ben Hava Orgeneral Akın Öztürk; kalkışma baÅŸladıktan itibaren kısa süre içerisinde bulundukları yere ulaÅŸarak sürekli bir ÅŸekilde Sayın Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte hareket ettim ve yanında bulundum. Milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu darbe giriÅŸiminin hiçbir aÅŸamasında yer almadığım gibi, ülkemiz açısından en az zararla atlatılabilmesi için elimden geleni yaptım. Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ãœnal’ın isteÄŸi üzerine faillerle bizzat münazara ederek bir an önce hatalarından dönmeleri için gayret sarf ettim” açıklaması yapmıştı. 

TUTUKLAMA Ä°STENDÄ°

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün de arasında bulunduğu 27 general ve amiral, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.