Sosyal Medya

Güncel

BBC Türkçe darbe yayınına devam ediyor

FETÖ/PDY'nin Ankara ve İstanbul'da başlattığı ve halkın meydanlara çıkarak püskürttüğü darbe girişimi ülke ve dünya basınında geniş yankı buldu. Ancak İngiltere'nin yayın kuruluşu olan BBC, darbe girişimini destekleyici yayın yapmaya küstahça devam ediyor.



Cuma gecesi FETÖ tarafından 'Yurtta Sulh Konseyi'nin gerçekleÅŸtirdiÄŸi ancak halkın yoÄŸun mücadelesi ile baÅŸarısızlıkla sonuçlanan darbe giriÅŸimi dünya genelinde büyük yankı buldu.

Yapılan askeri müdahaleye pek çok ülke liderinden kınama mesajları geldi. Yayın organları ise darbe kalkışmasını ve milletin iradesine sahip çıkmasını manşetlerine taşıdı.

BBC DARBE YANLISI YAYINLARINA DEVAM EDÄ°YOR

İngiltere'nin yayın kuruluşu olan BBC ise, 15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleştiği andan bu yana darbe yanlısı yayınlarını sürdürmeye devam ediyor. Darbe sonrasında BBC, ABD dâhil birçok ülkede uygulanan idamın talebine Türkiye'deki talebine hukukun üstünlüğü konusunda eleştiri getiriyor.

Guardian yazarı Alev Scott ise darbe giriÅŸimine karşı sokaklara dökülen insanları'ÅŸiddet yanlısı çete' olarak yorumluyor. Darbenin hala kim tarafından yapıldığının belli olmadığını savunan Scott, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın iktidarı elinde tutmak için darbe giriÅŸimini yaptığını iddia ediyor.

BBC, Amerika'nın Wall Street Journal gazetesindeki 'ErdoÄŸan'ın intikamı' olarak adlandırılan haberde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın 'Putinvari bir güç' gösterdiÄŸini söyledi. Haberde ErdoÄŸan'ın Ä°ncirlik üssünü ve DAEÅž'e karşı iÅŸbirliÄŸini Gülen'in iadesi talebi karşılığında koz olarak kullanacağı iddia edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.