Sosyal Medya

Dünya

NATO Genel Sekreteri: Seçilmiş hükümete desteğimiz tam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman Başbakan Merkel, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, 15 Temmuz'daki darbe giriÅŸimine karşı Türkiye'ye destek mesajları çerçevesinde Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev ve Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani  ile bugün birer telefon görüşmesi yaptı.

CumhurbaÅŸkanlığı kaynakları, darbe giriÅŸiminin kabul edilemez olduÄŸuna dikkat çeken Merkel’in Türkiye'de seçilmiÅŸ hükümetin yanında yer aldıklarını belirttiÄŸini aktardı.

Kaynaklar, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in NATO üyesi bir ülkede darbelere yer olamayacağını ve darbe giriÅŸimlerine müsaade edilemeyeceÄŸini vurguladığını ifade etti. Kaynaklara göre, Stoltenberg NATO olarak Türkiye'de seçimle iÅŸ başına gelmiÅŸ yönetime tam destek verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bugün birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Aliyev, 15 Temmuzdaki darbe girişimini kınadıklarını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve onun şahsında tüm Türk halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan Türkleri olarak Türkiye'de seçimle iş başına gelmiş hükümetin tam destekçisi olduklarını vurguladı.

Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Ruhani ise seçilmiÅŸ meÅŸru hükümete darbe giriÅŸiminin mazur görülemeyeceÄŸini belirterek, Ä°ran'ın Türkiye'deki hükümet ve Türk halkıyla tam bir dayanışma içinde olduÄŸunu ifade etti. 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.