Sosyal Medya

Dünya

ABD nükleer silahlar için endişeliymiş

Kimyasal silah yalanıyla Irak’ı işgal eden ABD, İncirlik üssünde bulunan nükleer bomba için kaygılanmş(!) ABD'de yayımlanan New Yorker Dergisi, Türkiye'de yaşanan askeri darbe girişiminin, İncirlik Üssü’nde bulunan nükleer bombaların güvenliğini tehlikeye soktuğunu ileri sürdü.



Türkiye’de yaÅŸanan darbe giriÅŸimin arkasındaki isim olan FETÖ’yü iade etmemek için kırk dereden su getiren sözde müttefik ABD, ya Türkiye’nin milli iradesinin gücünü anlamadı ya da kapıkulu FETÖ ve onun asker kılığına girmiÅŸ avenelerini gözünde büyüttü.

NATO ülkelerindeki B-61 tipi hidrojen bombasının yaklaşık üçte birinin, yani 60 adedinin İncirlik üssünde bulunduğunu hatırlatan dergi, NATO'da kural olduğu üzere bu nükleer silahların güvenliğinin ABD tarafından değil, bulundukları ülkenin askerleri tarafından sağlandığını kaydetti.

TuÄŸgeneral Bekir Ercan Van ile dokuz subayının darbe giriÅŸimi sonrası gözaltına alınmasının ardından ABD Ä°ncirlik’te yeni beslemeler bulmak zorunda kaldığını fark etmiÅŸ olacak ki endiÅŸe krizine girdi.

ABD nükleer bomba yalanına sarılmak yerine önce kapıkulu ve beslemesi FETÖ Liderini iade etmelidir. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.