Sosyal Medya

Güncel

Tankın önüne yatan kahramanlardan biri

Darbe girişimine direnerek Atatürk Havalimanı'nda FETÖ'cü hainlerin elinde olan tankın önüne yatan vatandaş konuştu. İsminin Metin Doğan olduğu öğrenilen kahraman, "Tank hareket etmeye başladı. Ben de tankın sağ paletinin altın yattım. Tam o sırada durdu" dedi.



Darbe giriÅŸimine tepki göstererek, Atatürk Havalimanı'nda bir tankın önüne yatan Metin DoÄŸan o anları anlattı. DoÄŸan, "Gördüğüm manzara beni çok etkiledi. Birden fırladım. Askerin üzerine doÄŸru giderken 'Ben Türk askeriyim, siz kimin askerisiniz?’ diye bağırmaya baÅŸladım. Tank durdu ve ben bağırmayı sürdürdüm. SaÄŸ tarafımda yerde ellerinde silahlarıyla duran, sol tarafımdan kamyonun içerisinde olan askerler vardı. Bağırmaya devam ettim. Sonra tank hareket etmeye baÅŸladı. Ben de tankın saÄŸ paletinin altın yattım. Tam o sırada durdu." dedi.

Metin yaptığı açıklamada, 40 yaşında bir üniversite öğrencisi olduÄŸunu söyledi. 

Zamanında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini derece yaparak kazandığını, bir yıl okuduktan sonra, kendisine uygun olmadığı düşüncesiyle okulu bıraktığını belirten Doğan, okula, 2011'de çıkan öğrenci affıyla tekrar döndüğünü dile getirdi.

Bu arada, üniversite sınavlarına girecek öğrencilere matematik dersi verdiÄŸini ifade eden DoÄŸan, 15 Temmuz'da yaÅŸadıklarını şöyle anlattı: 

"DUYAR DUYMAZ KENDÄ°MÄ° SOKAÄžA ATTIM"

"Ben bu alçak saldırıyı duyar duymaz kendimi sokağa attım. Ankara'dan gelen misafirlerin ve kardeşim bana engel olmaya çalıştı ancak ağabeyim destek oldu. Atatürk Havalimanı önüne gitmek için taksi bulamadım. Motosiklet kullanan birini gördüm. Onu durdurdum. 'Allah rızası için beni havaalanına götürür müsün?' dedim.

Gözlerimden ne kadar çok gitmek istediğimi anlayınca bunu kabul etti. Yüzünü bile tam görmedim. O kişiye, 'Bak kardeş seni tedirgin etmemek için söylemedim ancak belki de bu gece öleceğim. Bu paraya ihtiyacım yok. Al kendine benzin parası yap' dedim. Tüm ısrarlarıma rağmen kabul etmedi. Ona dualar ederek vedalaştım ve havaalanının girişinde tankları ve askerleri gördüm."

"SÄ°Z KÄ°MÄ°N ASKERÄ°SÄ°NÄ°Z"

Onlar bağırdıkça kendisinin de yüksek sesle, "Siz kimin askerlerisiniz?" diye sormaya devam ettiÄŸini aktaran Metin, şöyle devam etti: 

"Bu sırada tank üstüme doÄŸru biraz hareket etti. Ben de bu sefer sol paletin önüne yattım. Tank hareketini durdurunca üzerimi çıkardım ayaÄŸa kalkarak tepkimi göstermeye devam ettim. Ondan sonra tankın üzerinde 3 kiÅŸi gördüm. 'Biz de sizdeniz' dediler. O laftan sonra sakinleÅŸtim. Ardından polis müdürü olduÄŸunu düşündüğüm bir kiÅŸi çıkmamla ilgili bir çaÄŸrıda bulundu ve ben de tankın önünde ayrıldım. Bu arada 20 kiÅŸilik grupta bölgeye geldi." 

Metin, kendi halkını öldürmeye kalkanların akıl tutulması yaÅŸandığını vurguladı. 

Olaylar sırasında ölüm anının geldiÄŸini hissettiÄŸini dile getiren Metin, "O ölüm anını yaÅŸmak için bekledim. Çünkü beni sürekli uyarıyorlardı ve aksi takdirde ateÅŸ edeceklerini söylüyorlardı. Tüm hareketimin 5-10 dakika arasında gerçekleÅŸtiÄŸini düşünüyorum. EÄŸer darbeciler baÅŸarıya ulaÅŸacak olsalardı, ölmeyi ve o anı görmemeyi çok isterdim. O zaman kendimi mutlu hissedecektim. Tank üzerimden geçseydi 161 kiÅŸi gibi ÅŸehit olacaktım." ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Metin, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi bir destan yazdığını, Vatan Caddesi, Genelkurmay Karargahı, Özel Kuvvetler Komutanlığı gibi yerlerde kahramanlıklar yaÅŸandığını vurguladı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.