Sosyal Medya

Güncel

4 aşamalı ihanet planı! Mısır darbesini örnek alıyorlar!

Milli iradeyi gaspa kalkışan FET֒cü subayların Mısır’daki darbeyi örnek alarak 4 aşamalı bir plan yaptığı ortaya çıktı.



FETÖ’cü cuntanın darbe giriÅŸiminde Mısır’ı örnek alarak 4 aÅŸamalı bir plan hazırladıkları ortaya çıktı. Bu yüzden kendi geleceÄŸine ve demokrasisine sahip çıkan halkın meydanları boÅŸ bırakmamasının önemli olduÄŸu vurgulandı. 15 Temmuz darbesinin detaylar açığa çıkmaya baÅŸladı. Ä°stihbarat kaynakları, darbecilerin tek basamaklı bir eylem yapmadığının altını çiziyor. FETÖ’cü cuntanın 4 aÅŸamalı bir plan yaptığını belirten kaynaklar, darbenin ilk aÅŸamasının ‘Kaos’ olduÄŸu tespitinde bulundu.
 
KORKU VE KAOS
 
Ä°lk aÅŸamada milli iradenin tecelli ettiÄŸi adeta demokrasilerin mabedi olarak da kabul edilen TBMM, Genelkurmay BaÅŸkanlığı, Emniyet, kuvvet komutanlıkları, MÄ°T gibi stratejik kurumlara bombalar atılarak kaos ortamının derinleÅŸmesinin hedeflendiÄŸine dikkat çekildi.  Kaos ortamında sokakların da terörize edilmeye çalışıldığı, savaÅŸ uçaklarının alçaktan uçarak korku ve tedirginlik duygusunun güçlenmesini amaçladığı tespit edildi. Darbecilerin bu aÅŸamada, Genelkurmay BaÅŸkanlığı’nı olaylara müdahale etmeye zorlamayı planladığı belirlendi.
 
TSK İÇİNE NİFAK
 
Ä°kinci aÅŸamanın TSK içindeki bazı yapılar arasında nifak oluÅŸturmak olduÄŸu belirlendi. TSK’da belirsizlik ortamı oluÅŸturarak, iç gerilimin artırılması hedeflendi. TSK içinde farklı dinamikleri harekete geçirerek oluÅŸturulacak gerilimle, askerlerin çeÅŸitli eylemlere kanalize edilmesi amaçlandı.
 
Ä°NTÄ°HAR EYLEMLERÄ°
 
Üçüncü aÅŸama “varsa ve fırsat bulunursa” elindeki özel askeri aracı olanlardan birinin intihar saldırısı yapması planlandı.
 
SUÄ°KASTLER
 
Dördüncü ve son aşama ise ilerleyen haftalarda en son seçenek olarak kişiye özel suikastlar düzenlenmesi Özellikle siyasetçiler, sanatçılar, sevilen STK temsilcileri, kanaat önderleri, gazeteciler ilk hedef olacak gruplar arasında yer alıyordu.
 
“BOÅž BIRAKMAYIN” ÇAÄžRISI
 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸta olmak üzere, hükümet yetkilileri de ısrarla sokakların boÅŸ bırakılmaması çaÄŸrısı yaparak, darbe tehdidinin henüz bertaraf edilmediÄŸine dikkati çekti. Halkın sokaklardan çekilmesi halinde darbecilerin emellerine ulaÅŸmasının mümkün olacağı endiÅŸesi yaÅŸanıyor. Yakın zamanda benzer durum Mısır’da da yaÅŸanmıştı. Halkın sokakları terk etmesi sonrasında darbeciler amaçlarına ulaÅŸmıştı.
 
KAYNAKSTAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.