Sosyal Medya

Güncel

'Hulusi Paşam, boğazınızdaki izler sizin madalyanızdır'

Karar Yazarı Mete Yarar 15 Temmuz darbe girişimin olduğu akşamdan ertesi gün sabaha kadar esir tutulan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı bugünkü köşesine taşıdı.




Hulusi Akar'ın derin bir üzüntü içerisinde olduğunu katıldığı canlı yayınlarda da nalatan Mete Yarar, bu sefer köşesinde yazdı. Yarar, "Dün kendisini helikopterden inerken ve Başbakan'ın yanında dururken izledim. Yüzünde ve ruhunda çektiği ızdırabı eski bir asker olarak çok iyi anladım" diyerek şöyle devam etti:

"Devamlı yanında bulunan bir kişi, kendisine sadakat göstermesi gerekirken binlerce kilometre ötede birisine sadakat göstermişti. Devamlı odasına giren diğer bir tümgeneral ise bu sefer darbe yaptığının tebligatı için yanındaydı"

"HULUSİ PAŞAM, SİZE BİR ÇİFT SÖZÜM VAR"

"Sayın Hulusi PaÅŸam , ben sizin yüreÄŸinizdeki acıyı onaramam ama size söyleyeceÄŸim bir çift sözüm var. KiÅŸiler her olayda kendisini defalarca ispatlamak zorunda deÄŸildir. Siz bu güne kadar yaptıklarınızla bize kendinizi hem sevdirdiniz hem de görevinizi layıkıyla yaptınız. Son dönemde PKK ve IŞİD'le mücadelede TSK'nın yaptıkları gözümüzün önünde. O nedenle yıllardan beri örgütlenen bir yapının yükünü tek başınıza omuzlamaya çalışmayın. Hatta ‘siyasi otoriteye fazla itaat ediyor görüntüsü veriyor' dendiÄŸinde bile gülüp geçebildiniz. Herkese iÅŸini hatırlatıp demokrasiye sadakatle hizmet ettiniz. Hiç ön plana çıkmaya çalışmadınız. Hatta kahramanların ön plana çıkarılması için karargahınıza emir verdiniz. Sizin sayenizde GüneydoÄŸu'daki kahramanları tanıyabildik."

"ARAMIZA DÖNÜN"

"Dediğim gibi yüzünüze yansıyan o ruhunuzun derinliklerindeki acıyı bizim onarmamız mümkün değil ama sizi bu kadar üzüntülü görmek bizleri de kahrediyor."Bunları geride bırakıp ayağa kalkın ve yine aramıza dönün."

"BOÄžAZINIZDAKÄ° Ä°ZLER MADALYANIZDIR"

"Sizin vücudunuzda olan izler cuntacılar tarafından yapıldığı için madalyanız olsun. Direnç gösterdiğiniz için size yapılan bizler için yol olsun. Siz direndiğiniz ve teslim olmadığınız için onlar başarı olamadılar. Siz boyun eğmediğiniz için onların planladığı emir komuta zinciri koptu. Diğer birlikler emirlerini dinlemedi."

"SAKIN KENDÄ°NÄ°ZÄ° YALNIZ HÄ°SSETMEYÄ°N"

"Bugün yaÅŸananlar sizin yarattığınız hatalardan oluÅŸmadı. Yılların biriktirdiÄŸi su bugün sel olup üzerimize boÅŸaldı. Yalnızca ıslanan siz deÄŸilsiniz bütün toplum. Bu nedenle sakın kendinizi yalnız hissetmeyin. Sizi Nusaybin'de ortak operasyon karargahındaki duruÅŸunuzla görmek istiyoruz. Çünkü deÄŸiÅŸen hiçbir ÅŸey yok. Siz üstüne darbecilere direnen bir genelkurmay baÅŸkanı olma gururunu da eklediniz. Haydi TSK'yı elinden tutup tekrar ayaÄŸa kaldırın. Siz onların hem abisi, hem babası hem de komutanısınız. Haydi…"

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın kurtarılmasından sonra Başbakan Binali Yıldırım ile basın mensuplarının karşısına geçtiği o dakikalarda...

20160716_2_18040387_12266333_Web

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.