Sosyal Medya

Güncel

Hainlerin Malatya paşaköşkü planı tutmadı

Darbe girişiminin püskürtülmesiyle yalanlara başvurarak halkı galeyana getirip iç savaş çıkarmaya çalışan FETÖ'cüler, Malatya Paşaköşkü'yle ilgili provokatif ve gerçek dışı haberlerle milleti birbirine kırdırmaya çalışıyor.



FETÖ'cü hainlerin yaydığı ve bölgede yaÅŸayanların yalanladığı haberde, Malatya’da sokaÄŸa çıkan grupların, Alevilerin çoÄŸunlukta yaÅŸadığı PaÅŸaköşkü Mahallesi'ne yönelik saldırı giriÅŸimleri olduÄŸu iddia edildi. Fakat gerçek çok geçmeden ortaya çıktı.

PaÅŸaköşkü Mahallesi'nde yaÅŸayan vatandaÅŸlar bölgeden gönderdiÄŸi fotoÄŸraflarla, mahallede sıkıntı yaÅŸanmadığını ve haberlerin yalan olduÄŸunu söyledi.

Öte yandan CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli AÄŸbaba Twitter hesabından, "ArkadaÅŸlar PaÅŸaköşkü Mah ÅŸu anda her hangi bir saldırı yok. Yayınlanan video eski. Lütfen inanmayalım" dedi.

Evrensel Alevi BektaÅŸi BirliÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Ä°hsan Åžahin ise konuyla ilgili olarak, "Ä°zmir'de yaÅŸamaktayım ama Malatyalıyım ve de Aleviyim. Akrabalarımla sürekli haberleÅŸiyorum. Malatya'da Alevilere herhangi bir saldırı yok. Malatya'da bir provokasyon giriÅŸimi vardı ama güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Provokatörlerin amacı Alevi Sünni çatışması" dedi.

YALAN HABERLERE SORUÅžTURMA

Evrensel, Yurt, Birgün Gazetesi, T24, insanhaber, habersol sitelerine, Malatya ile ilgili yalan haberleriyle ilgili soruÅŸturma baÅŸlatıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.