Sosyal Medya

Güncel

Fidan o geceyi anlattı: 'Sabaha kadar çarpıştık'

Darbe girişimi yaşananları ilişkin konuşan MİT Müsteşarı Hakan Fidan, “Sabaha kadar çarpıştık” dedi.



Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, darbe girişimi gecesi yaşananlara ilişkin MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yaptığı konuşmayı yazdı.
 
Çevikcan, Fidan'ın 'Sabaha kadar çarpıştık' sözlerini baÅŸa çektiÄŸi yazısında ÅŸunları dile getiriyor: 
 
BaÅŸbakan'ın basın toplantısının ardından BaÅŸbakan’ın makam odasına doÄŸru yöneldiÄŸimizde MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan ile karşılaÅŸtık. Sakalları uzamıştı. Yorgun, ancak gülümseyen bir ifadeyle ayaküstü sohbet etme imkânı verdi. Malum, MÄ°T yerleÅŸkesi, darbe giriÅŸimi gecesinin en zorlu kurumlarının başında yer aldı. Uzun saatler boyunca, helikopterlerin de yer aldığı karşılıklı bir çatışma ortamı yaÅŸandı.
 
SABAHA KADAR ÇARPIŞTIK
 
“GeçmiÅŸ olsun” dediÄŸimiz, “Nasıl bir geceydi?” diye sorduÄŸumuz MÄ°T MüsteÅŸarı, “Sabaha kadar çarpıştık” yanıtını verdi.
 
Mücadelenin sonunda amaçlarına ulaÅŸtıklarını söyledi. “Sistematik operasyon bitti” ifadesini kullandı. Kendisiyle konuÅŸtuÄŸumuz saatlerde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile Genelkurmay Ä°kinci BaÅŸkanı Orgeneral YaÅŸar Güler Akıncı Ãœssü’nde hâlâ tutuluyordu.
 
NOKTA OPERASYONLAR YAPILACAK
 
Fidan, sistematik operasyonun ardından artık “nokta operasyonlar” yapılacağını vurguladı. “Nokta atışlarla 1-2 saate tamamen biter” dedi.
 
“Ä°stihbarat alınmamış mıydı?” sorumuzu yöneltirken, BaÅŸbakan Yıldırım’ın Fidan’ı çağırdığı haberi üzerine sohbetimiz sona erdi.
 
HABER ALDI, KARARGAHI BIRAKMADI
 
MÄ°T MüsteÅŸarı ile istihbarat konusunu konuÅŸamadık, ancak Türkiye için bir kırılma noktası olan darbe giriÅŸiminden birkaç saat önce de olsa haberdar olan birinin olduÄŸunu öğrendik. Bu isim, Genelkurmay BaÅŸkanı Akar’dı. Akar, 15 Temmuz günü, akÅŸam üzeri 17.00 sıralarında giriÅŸimden haberdar olmuÅŸ, ancak Genelkurmay karargâhını terk etmek istememiÅŸ.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.