Sosyal Medya

Dünya

Kaçan askerler Yunan savcısına ifade verdi

Dedeağaç'a helikopterle kaçan 8 asker, Yunanistan'da savcıya ifade verdi



Türkiye'den Dedeağaç'a helikopterle kaçan 7'si üniformalı biri sivil 8 kişi," Ülkeye kaçak girmek" ve "İki ülke arasındaki dostluğu tehlikeye sokmak" suçundan Yunanistan'da savcı karşısına çıkarıldı.

Şüphelilerin Türkiye'den kaçarken kullandıkları Kara Åžahin tipi helikopteri almak üzere Türkiye'den ekip gitti. Bu kiÅŸilerin Yunan makamlarından siyasi iltica talep ettiÄŸi öğrenilmiÅŸti. 

Yunan mevkidaşıyla görüşen DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu da konuyla ilgili olarak "Helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 hain askerin derhal teslim edilmesini istedik" açıklamasını yaptı. 

Erdoğan Tsipras ile görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ile akşam konuyla ilgili telefonda görüştü.

CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Tsipras, Türkiye’de seçilmiÅŸ hükümetin yanında yer aldıklarını ifade ederek, Yunanistan’a kaçan 8 darbecinin iadesi için gerekenin yapılacağını belirtti.

Demokrasilerde darbelere yer olamayacağına dikkat çeken Tsipras, seçilmiÅŸ hükümete ve Türk halkının iradesine saygı duyduklarını vurguladı. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın da Tsipras’a duygularından ve Türkiye’ye desteÄŸinden dolayı teÅŸekkürlerini ilettiÄŸi kaydedildi.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.