Sosyal Medya

Güncel

Karadavi'den Erdoğan'a 'yanınızdayız' mesajı

Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Türkiye’deki gelen darbe girişiminin başarısız olmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutladı.



Müslüman Alimler BirliÄŸi BaÅŸkanı Yusuf el-Karadavi, Türkiye’deki gelen darbe giriÅŸiminin baÅŸarısız olmasından dolayı CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı kutladı.

Karadavi, ErdoÄŸan’a gönderdiÄŸi mektupta, Allah'ın, Arap ve Müslüman halkların, dünyadaki hür insanlar ve Ä°slam ümmetinin alimlerinin (ErdoÄŸan'ın) yanında olduÄŸunu belirtilerek, “Batıla karşı hakkın, zulme karşı adaletin, despotlara karşı halkın, cellatlara karşı özgürlüğün ve halkları sopayla yönetenler ile ÅŸiddetle zulmedenlere karşı ÅŸura ve demokrasinin yanında olduÄŸun için hepimiz yanındayız.” ifadesini kullandı.

Kardavi’nin mektubunda ÅŸu ifadeleri yer aldı:

“Sayın CumhurbaÅŸkanı, insanları hakka yönlendireceÄŸin, akli selime çağıracağın, zayıflara sahip çıkacağın, baskı altında kalanları destekleyeceÄŸin, senin ve bizim istediÄŸimiz Türkiye’yi inÅŸa etmek için dosdoÄŸru yoldan yürü.”

Kardavi mektubunu, “Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakının ve doÄŸrularla beraber olun” mealindeki ayet-i kerimesiyle bitirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.