Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan muhalefete teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı ile CHP ve MHP liderlerini teşekkür için aradı.



CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, TBMM BaÅŸkanı Ä°smail Kahraman’ı, muhalefet liderlerinden ise CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu ve MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli’yi telefonla aradı.

CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 15 Temmuz’daki darbe giriÅŸimine karşı TBMM’nin "onurlu bir duruÅŸ sergilenmesinden dolayı" Kahraman’ı ve onun ÅŸahsında milletvekillerini tebrik etti.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın aynı çerçevede KılıçdaroÄŸlu ve Bahçeli’yi de arayarak, iktidar partisiyle birlikte demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkarak darbe giriÅŸimine prim vermemelerinden dolayı teÅŸekkürlerini ilettiÄŸi belirtildi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın demokrasiye sahip çıkma konusunda tüm partilerin ortak tavır sergilemelerinin önemini de vurguladığı öğrenildi.

"Bizim de bildirimiz"

Bundan önce Ä°stanbul Kısıklı'daki evinin önünde halka seslenen ErdoÄŸan, Meclis'in ortak bildirisiyle ilgili ÅŸunları söylemiÅŸti:

"Şüphesiz ki her talebin deÄŸerlendirilmesi, konuÅŸulması demokrasilerde haktır. Fakat ÅŸu anda bu yapı Ä°stiklâl Savaşı'nın mücadelesini vermiÅŸ olan TBMM'yi bombaladı. Bu yapı, bombaladıkları yerde artık Parlamento’nun duracağını zannettiler. Parlamento bugün toplandı, bir araya geldiler. Dört parti ortak bildiri yayınladı. Bu ortak bildiri aynı zamanda bizim de bildirimizdir, imzamızı koyarız. Ä°ÅŸte bu birliÄŸe, beraberliÄŸe, dayanışmaya her zaman ihtiyacımız var. Bununla aÅŸamayacağımız engel yoktur. Zaten bunlar, Türkiye'nin yükseliÅŸini hazmedemeyenlerin eylemi. Onlar isteseler de istemeseler de Allah yardımcı olacaktır. Bütün mesele sizin, ilk andan itibaren meydanlara çıkmanızdı. O her ÅŸeyi alt üst etti. Diyorum ki hafta boyu biz bu birlikteliÄŸimizi devam ettirmeliyiz. Hafta boyu bu buluÅŸmaları devam ettirmeliyiz. Ä°nÅŸallah gerek BaÅŸbakanımız, gerek hükümetimiz, çalışmalarını sürdürüyor."

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.