Sosyal Medya

Güncel

TBMM'de olağanüstü oturum - CANLI

Meclis Genel Kurulu darbe girişimi üzerine olağanüstü toplandı.



TBMM BaÅŸkanı Ä°smail Kahraman baÅŸkanlığında yaptığı toplantıda ÅŸehitler içine saygı duruÅŸunda bulunuldu, ardından Ä°stiklal Marşı okundu. Kahraman, daha sonra Ä°stiklal Marşı'nın diÄŸer 8 kıtasını okudu. 

İşte TBMM Başkanı Kahraman'ın açıklamaları:

Bütün millet olarak tek vücuduz. Milletimizi temsil eden bütün bu hazurana teşekkürlerimizi sunuyoruz.Yargıtay Başkanı ve yargı mensupları, yabancı misyon şefleri burada ve biz milletvekilleri olarak, hiçbir parti farkı gözetmeksizin yekvücut olarak buradayız. Danıştay üyelerimiz teşrif etmişler. Herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

CEZASINI ÇEKECEKLER

Dün akÅŸamdan beri çok gergin, çok acı verici, çok ibretli saatler yaÅŸamış bulunuyoruz. Åžu an hepimizi duygulandıran bir tablo var. Tabi ki de milletimize bu acıyı yaÅŸatanlar cezasını çekecekler. 

TÜRKİYE'NİN GÜÇLENMESİ RAHATSIZ ETTİ

Türkiye'nin uluslararası arena da gösterdiği duruş, ülkemizin kalkınmasını ve güçlenmesini istemeyen bir takım güçleri rahatsız etti. Ne yazık ki dün akşam bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Ancak partilerimiz, devlet kurumlarımız, TSK'nın büyük bir çoğunluğu ve milletimizin vatan hainlerinin bu girişimine onurla direnmiştir.

ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI

Milletin beslediği ve eline silah verdiği unsurlar milletin bağrına silahlarını dayamıştır. Tüm güvenlik güçlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu bir tür terördür. Gereken yapılacak ve en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır. yaraları sarma zamanıdır. Biliyoruz ki birlikte kolaylık vardır. hoşumuza gitmeyen bazı şeyler hakkımızda hayır da olabilir.

TBMM DÜN DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTU

Dün TBMM hiç bir parti farkı gözetmeksizin burada demokrasi nöbeti tuttu. Hiçbir parti farkı gözetmeksizin aynı ruhla bir arada bulundu. AK Parti, CHP ve MHP yetkilileri buraya geldi. HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı beni Diyarbakır'dan aradı, bu toplantıya katılacaklarını ve darbe karşı olduklarını ifade ettiler. 

Bugün burada grubu bulunan 4 partimizin ortak metnini okuyup milletimize sunacağız. Saldırganlar tarafından öldürülen bütün vatandaşlarımıza rahmetler diliyorum. TSK'nın dürüst kesimi başta olmak üzere güvenlik güçlerimize taktir ve teşekkürlerimi iletiyorum.

EGEMENLÄ°K MÄ°LLETE AÄ°TTÄ°R

Egemenlik millete aittir. Bunu toplum haykırmıştır.Türkiye demokrasiyi benimsemiÅŸtir, bunu deÄŸiÅŸtirmeye kimsenin gücü olmayacaktır. Bütün güvenlik güçlerimiz gayret göstermiÅŸtir, çok kısa bir zamanda toplumumuz normal hayatına dönecektir. Kısa zamanda bu yaralarımızı saracağımıza inanıyorum. Bir aradayız, dışarıda büyük bir kalabalık var. Bir bütünlük altında bu ÅŸanlı bayrağımız altında bir arada olmaya devam edeceÄŸiz. Gazi Meclisimizin dik duruÅŸuyla milli egemenliÄŸe sahip çıktığı için saygılarımı sunuyorum. 15 Temmuz Demokrasi Bayramınızı kutluyorum.

Kahraman'ın konuÅŸmasının ardından 4 parti liderleri açıklama yapacak. Ä°lk söz  AK Parti genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Binali Yıldırım'a verildi

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları

Dün tankların önünde kahraman gibi direnen, milletinin istiklalini muhafaza eden şehitlerimizi minnetle anıyor mekanları cennet olsun diyorum.
O kahramanların ailelerine özellikle sesleniyorum. Üzülmeyin, onlar peygamberlikten sonraki en büyük rütbeye ulaştılar. O kahramanlar düne kadar sizin evlatlarınızdı ama bugün hepimizin evlatları.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.