Sosyal Medya

Güncel

"TRT'de darbe bildirisi okutuldu"

Boğaziçi Köprüsü'nde Anadolu'dan Avrupa'ya gidişte trafik tamamen durduruldu. Ankara'da jetler alçak uçuş yaptı. TRT'de darbe bildirisi okutuldu. Anadolu Ajansı, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın askeri kalkışmada bulunan bir grup tarafından rehin alındığını yazdı. Başbakan Binali Yıldırım, “Doğrusu bir kalkışma ihtimali üzerinde duruyoruz. Belli ki emir komuta zinciri olmadan asker içerisindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eylemi söz konusu. Demokrasiden taviz yok" dedi.



Anadolu Ajansı, Genelkurmay BaÅŸkanı Hulusi Akar'ın askeri kalkışmada bulunan bir grup tarafından rehin alındığını yazdı.

TRT'de darbe bildirisi okutuldu.

Yaşananları asker içerisindeki bir grubun kalkışması olarak nitelendiren Başbakan Binali Yıldırım, NTV yayınında şunları söyledi:

“DoÄŸrusu bir kalkışma ihtimali üzerinde duruyoruz. Belli ki emir komuta zinciri olmadan asker içerisindeki bazı kiÅŸilerin kanunsuz bir eylemi söz konusu. VatandaÅŸlar ÅŸunu bilsin ki demokrasiye zarar getirecek hiçbir faaliyete izin verilmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, vatandaşın milletin seçtiÄŸi, milletin iradesi ile iÅŸ başındadır. Bunun iÅŸbaşından gitmesi ancak milletin kararı ile olur bu bilinmelidir. Bu kalkışmayı yapanlar, bu çılgınlığı yapanlar, en ağır ÅŸekilde bedelini ödeyecektir. Asla bu tip kalkışmalara pabuç bırakmayacağız. Asla bu ve buna benzer çılgınlıklara müsaade etmeyeceÄŸimizi bilsinler” 

Bakan Yıldırım, “Buna bir darbe giriÅŸimi diyebilir miyiz” ÅŸeklindeki soruya ise ÅŸu yanıtı verdi:

“Bunun adına henüz bir darbe demek doÄŸru olmaz. Bir kalkışmanın olduÄŸu doÄŸrudur. Belirli bölgelerde sorumsuzca devletin emaneti silahları alıp vatandaÅŸların üzerine gidip onları yere yatırıp onları etkisiz hale getirmeye çalışan bir takım gruplar var. Bunların kim olduÄŸunu, hangi amaçla hareket ettiÄŸini kısa sürede anlayacağız ve gereÄŸini yapacağız. Asla ve asla yasadışı, demokrasiyi kesintiye uÄŸratacak faaliyetlere müsamaha göstermeyeceÄŸiz.”

Başbakan Yıldırım, güvenlik güçlerinin harekete geçtiğini de vurguladı.

Boğaziçi Köprüsü'nde Anadolu'dan Avrupa'ya istikametinde trafik tamemen duruduruldu. Sosyal Medya'dan paylaşılan görüntülerde güvenlik önlemlerine askeri unsurlarında katıldığı görülüyor.

Ankara'da da Genel Kurmay BaÅŸkanlığı çevresinde geniÅŸ güvenlik önlemleri alınıyor. Jetler alçaktan uçuyor. 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.