Sosyal Medya

Dünya

Kırgızistan'da mahalli başörtüye devlet desteği

Kırgızistan devlet başkanı Atambayev, mahalli başörtülü kadınların görüntüsünün ulusal sembol olarak afişlere basılması talimatını verdi



Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanına Kırgız kadınların yerel başörtülü görüntülerinin ulusal sembol olarak afişlere basılmasını finanse etme talimatı verdi.

Kırgız lider açıklamasında, "Biz kendi kültürümüzü Arap, Pakistan gibi ülkelerin kültürleriyle karıştırmayalım. Bu bizim için bir dayatma olur. Biz kendi kültürümüze sahibiz. Birileri bizim kullandığımız kelimeleri bile deÄŸiÅŸtirmeye çalışıyor. Ben çok defa Kur'anı Kerim'i baÅŸtan sona okudum. Ä°lahi kitabımızda böyle bir ÅŸey yok” dedi.

Kırgızistan CumhurbaÅŸkanı konuÅŸmasında, "Kırgız halkı binlerce yıldır kendi kültürlerini korumaktadır. Åžimdi ise birileri din adına Kırgızlara baÅŸka bir kültürü empoze etmeye çalışıyorlar. Böyle afiÅŸlere ihtiyacımız çok. Yabancı kültürün etkisi dil ve giysi tarzını dayatma ile baÅŸlar ve bu iÅŸ daha sonra kafa kesmeye kadar gider. Bunun Ä°slam’la hiç bir ilgisi yoktur. Çünkü Ä°slam barış ve iyilik dinidir. Devletimiz bağımsızlıktan sonra uzun dönem dini konular ile meÅŸgul deÄŸildi. Ancak üç yıl önce biz dini alanda tutumumuzu belirledik ve bu programa göre hareket ediyoruz” dedi.

Atambaev Kırgızistan’ın laik bir ülke olduÄŸunu ve ülkesi için kendi kültürü, dili ve kendi giysi tarzını korumasının önemli olduÄŸunu da söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.