Sosyal Medya

Güncel

Filistin'den Arap ülkelerine İsrail uyarısı

Filistinli yetkililer, Netanyahu'nun 'normalleşme' açıklaması üzerinden Arap ülkelerine uyarıda bulundu



Filistin DışiÅŸleri Bakanlığı, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu’nun “Arap ülkeleriyle normalleÅŸme” açıklaması konusunda Arap ülkelerini uyardı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Netanyahu hükümeti ve çeÅŸitli uzantılarının iÅŸgali uzatmak, Filistin topraklarını YahudileÅŸtirmek ve hayatta kalma kabiliyetine sahip egemen Filistin devletini var edecek unsurları vurmak için çaba harcadığı bir dönemde, Arap ülkelerini Netanyahu’nun önerisi konusunda dikkatli olmaya çağırıyoruz.” ifadesine yer verildi.

Netanyahu’nun açıklamasının birden fazla tarafa mesaj niteliÄŸi taşıdığına dikkat çekilen açıklamada, Netanyahu’nun, Ä°srail kamuoyuna zaferler ve diplomatik baÅŸarılar elde ettiÄŸi ve hükümetinin yalnızlaÅŸtırmaya maruz kalmadığı görüntüsü vermek istediÄŸi ifade edildi.

Netanyahu’nun uluslararası barış çabalarının yolunu kesmek için bölgesel oyuncular aracılığıyla barışın mümkün olabileceÄŸi düşüncesini yaymaya çalıştığı belirtilen açıklamada, Netanyahu’nun Arap oyuncular aracılığıyla Filistin-Ä°srail müzakerelerine dönülmesini saÄŸlayacak fırsat ve çıkışları aradığı görüntüsü vermek istediÄŸi kaydedildi.

Bu ÅŸekilde Netanyahu’nun Arap barış giriÅŸimi çerçevesinden çıktığına iÅŸaret edilen açıklamada, Netanyahu’nun, Filistin meselesi üzerinden, Ä°srail ile Arap ülkeleri arasında var olduÄŸunu iddia ettiÄŸi iliÅŸkileri güçlendirerek OrtadoÄŸu’da yeni vakıa oluÅŸturmaya çalıştığı aktarıldı.

Netanyahu, dün akşam Kudüs'teki Milli Güvenlik Akademisi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, öncelikle Arap dünyasıyla kurulacak ilişkiler ve normalleşmenin, Filistinlilerle daha bilinçli ve istikrarlı bir barışın tesisine katkıda bulunabileceğini söylemişti.

Netanyahu’nun açıklaması, Arap ülkelerinin 2002’de imzaladığı ve Ä°srail ile iliÅŸkileri normalleÅŸtirmeden önce 1967 sınırları üzerinde Filistin devletinin kurulmasını öngören barış giriÅŸimine ters düşüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.