Sosyal Medya

Dünya

Ortadoğu savaşıyor; şirketler kazanıyor

Dünyada füze savunma sistemlerine olan talepte olağanüstü artış ve IŞİD'e karşı mücadelede silahlanma silah şirketlerinin bu yılki kârında büyük artışa sebep oldu.



ABD öncülüğündeki askeri koalisyonun Irak ve Suriye'deki hava saldırıları ve dünyada füze savunma sistemlerine yönelik artan talepler silah ÅŸirketlerine yaradı. Dev silah ÅŸirketi Raytheon bu yılki kâr oranını olaÄŸanüstü arttırdı.  

Raytheon ÅŸirketinin CEO'su Thomas Kennedy tarafından yapılan açıklamaya göre, geçen yıl 23 milyar dolarlık silah ve savunma sistemi satışına ek olarak bu yıl ÅŸirket kârının yüzde 3 ile 5 arasında artış beklediÄŸini söyledi. Kennedy, "Bizim bütün iÅŸletmelerimiz gün geçtikçe büyüyor. Her ne kadar füze savunma sistemleri konusunda önemli büyümeler kaydetsek de, diÄŸer bütün alanlarda da ÅŸirket önemli kazanımlar elde etti" diye konuÅŸtu. 

Dünya silah devi Raytheon tarafından üretilen Patriotlar'a olan ilginin gün geçtikçe arttığını belirten ÅŸirket yetkilileri, Ä°ran'ın balistik füzelerinden çekinen birçok OrtadoÄŸu ülkesinin Patriot sipariÅŸlerini arttırdığını da belirtti. 

Ortadoğu'dan Uzak Doğu Asya'ya kadar direniş savaşlarının yaşandığını belirten Kennedy "Direniş savaşları olduğu sürece silahlara talep artıyor" diye konuştu.

SURİYE SAVAŞINDAN REKOR KÂR

ABD'den yayın yapan "Intercept" adlı haber sitesinin geçen yıl yayınladığı bir raporda, silah şirketlerinin Suriye'deki iç savaştan milyar dolarlarca kâr elde ettiği ifade edilmişti.

Florida'daki West Palm Beach'te düzenlenen "Credit Suisse" konferansında konuşan Kennedy Tanner'ın, Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağını düşürmesinin Suriye'deki gerilimi artırdığını ve bu durumdan firmasının "dolaylı olarak faydalanacağını" söylemişti. Habere göre Tanner, ayrıca Rusya'nın Suriye'ye müdahalesinin Lockheed Martin yapımı F-22 ve F-35 jetlerine duyulan ihtiyacı artıracağını, Yemen'deki savaş sebebiyle Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin roket ve benzeri silahlara talebinin arttığını ifade etmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.