Sosyal Medya

Güncel

Yunus Durmaz'ın bilgisayarındaki notlar bulundu!

Ölü olarak ele geçirilen DAEŞ'in elebaşlarından Yunus Durmaz'ın bilgisayarındaki araştırmaları tamamlandı. Durmaz'ın teröristlere yakalanmamaları için taktikler verdiği ortaya çıktı.



Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından yürütülen soruÅŸturma kapsamında ölü olarak ele geçirilen DAEÅž'in sözde Türkiye sorumlusu Yunuz Durmaz'ın bilgisayarında yapılan araÅŸtırmalarda Durmaz'ın MÄ°T ve polis takibine karşı teröristlere kendilerini nasıl gizleyeceklerini maddeler halinde sıraladığı öğrenildi.

"GÖZLÜK, ŞAPKA TAKIN" TALİMATI

Ayrıca Durmaz'ın polis tarafından alınma tehlikesiyle karşı karşıya kalan örgüt üyeleri için, hemen izini kaybettirip bulundukları bölgeyi terk etme talimatı verdiÄŸi de dikkat çekti. Talimatta, "Alınma tehlikesi yoksa normal hayatına devam edip baÄŸlantı ve temaslarını kesmeli ve kesinlikle heyecana gelmemeli. Ä°ki ya da daha fazla kapısı olan kalabalık merkezlere girenler, yanında deÄŸiÅŸik elbiseler taşımalıdır. Kalabalık merkezlerde elbise deÄŸiÅŸtirip gözlük ve ÅŸapka takmalıdır. Toplu taşıtlarda polisin bindiÄŸini görünce aniden inilmelidir. Türkiye'de takip eden personel her bölgede deÄŸiÅŸir. Biz de her bölgede deÄŸiÅŸik kılıklara girersek atlatabiliriz" uyarılarını sıraladığı belirlendi. Durmaz'ın örgüt üyeleri için hazırladığı "Askeri EÄŸitim" programı da dikkat çekti. Programın, "Kondisyon, hafif ve ağır silahlar, ilk yardım, gerilla, ÅŸehirde barınma ve savaÅŸ, mayın, tarassut, kamuflaj, araç ve suikast, esaretten kurtulma ve silah alma" ÅŸeklinde baÅŸlıklandırdığı görüldü.

HABERLERE DİKKAT ÇEKMİŞ TERÖRİST

Durmaz, güvenlik birimlerinin canlı bomba eylemi yapacak örgüt üyelerini deÅŸifre etmeye yönelik taktiklerini şöyle anlattı: "Canlı takibin baÅŸarıya ulaÅŸmasında kullandıkları yöntemlerden biri de psikolojik baskıdır. Bazen haberlerde Türkiye'ye kaçak yollardan teröristlerin girdiÄŸi ve eylem hazırlığında oldukları söylenir. Gerçekten böyle bir ÅŸey varsa birbirinden habersiz olan kardeÅŸler ameli (saldırı) iptal ederek ya da baÄŸlantı ve temaslarda bulunarak hareket ederler. Böylelikle ya ortaya çıkarlar ya da deÅŸifre olduklarını sanarak dağılırlar. Bazen hedef ÅŸahsa kendilerini kasıtlı hissettirirler ki hedef heyecanlansın ve soÄŸukkanlılığını yitirsin panik yaparak hataya düşsün."

Kaynak:Sabah

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.