Sosyal Medya

Güncel

CHP'liler müftülerin nikah kıymasına karşı

CHP İzmir İl Kadın Kolları, il ve ilçe müftülüklerine resmi nikah kıyma yetkisi verilmesine karşı imza kampanyası başlattı.



CHP Ä°zmir, 30 ilçede baÅŸlattığı imza kampanyasıyla, BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı il ve ilçe müftülüklerine resmi nikah kıyma yetkisine karşı çıktı.

"BUNA HAYIR DÄ°YORUZ"

Toplanan imzaları TBMM'ye göndereceklerini açıklayan CHP Ä°l Kadın Kolları BaÅŸkanı NurÅŸen Balcı, "Kadınlar üzerine yaÅŸanan bir süreç oldu. Bu çok canımızı sıktı. BaÅŸbakan Binali Yıldırım 'Müftüler nikah kıyabilir' dedi. Artık bu olamaz. Biz buna hayır diyoruz. Kadınların ikinci sınıf vatandaÅŸ olmasına, sırtından geçinilmesine itiraz edeceÄŸiz" dedi.

CHP'liler müftülerin nikah kıymasına karşı

CHP'LÄ° BAÅžKAN: LAÄ°KLÄ°ÄžE AYKIRI

Konak Belediye BaÅŸkanı Sema PekdaÅŸ ise "Türkiye bir hukuk devletidir. Kadınlar da eÅŸit birey ve yurttaÅŸlardır. Evlilikler mutlaka resmi olmak zorundadır. Evlilikle bazı hukuki yükümlülükler altına girdiÄŸimiz için mutlaka hukuki ÅŸekilde bağıtlanması lazım. Müftülüklere verilen evlenme yetkisi laik bir hukuk devletinin düzenlemesine uygun olmayacaktır. Bu kayıtlar resmi olarak nüfus müdürlüklerinde tutulması gerekir. Evlilik ÅŸartlarının taşınıp taşınmadığı mutlaka hukuk devleti kurumu gözetiminde yapılmalıdır. Laiklik ilkesini ortadan kaldıracak tarzda dini nikahı öne çıkaran uygulamanı doÄŸru olmadığın vurguluyoruz. Ä°nsanların bireysel tercihleri olabilir ama hukuk devleti bireylerin korumasını saÄŸlamaya yönelik uygulama yapmalıdır. Biz dini ÅŸekilde evlilik akdinin hukuk devleti korumasını saÄŸlamayacağını iddia ediyoruz. Bu ÅŸekilde kadınları yok sayan, eve kapatan bir yasa olacağı uyarısı yapıyoruz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.