Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed: Cani deÄŸil vatanseverim (!)

Suriye'de Rusya destekli operasyonlarla sivilleri katleden Beşşar Esed, gerçekleştirdiği katliamlar için 'cani değil vatanseverim' dedi.



ABD'nin NBC televizyonuna röportaj veren BeÅŸÅŸar Esed, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in kendisinden görevini bırakmasını hiçbir zaman istemediÄŸini söyledi. Esed, NBC'ye Putin'le olan iliÅŸkisini "Çok içten, çok dürüst, karşılıklı saygıya dayanıyor" sözleriyle tanımladı.

PUTİN'E ÖVGÜLER DİZDİ

Euronews'in haberine göre; Esed, Putin ile her zaman dürüst ve karşılıklı saygıya dayalı iliÅŸki içinde olduklarını belirtti. Esed, Rusya'nın ülkesine verdiÄŸi askeri desteÄŸin mücadelelerine güç kattığını ve gidiÅŸatın seyrine etki ettiÄŸini vurguladı.

"CANİ DEĞİL VATANSEVERİM"

Esed, "Umarım tarih beni Suriye'nin terörizmden koruyucusu olarak görür. Ülkenizi teröristlerden korumak için onları öldürüp mağlup ederseniz cani değil, vatansever olursunuz."

ABD'YÄ° ELEÅžTÄ°RDÄ°

Rusya'nın Suriye ordusuna terörle mücadele çerçevesinde destek verdiğini iddia edenBeşşar Esed, ABD'nin ise tam tersine hava saldırılarıyla ülkesinin menfaatlerine zarar verdiğini ve Washington'un Suriye'de gayri ciddi olduğunu iddia etti.

"TEK KELÄ°ME ETMEDÄ°LER"

Esed, “Putin ya da Rus DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov'un kendisine Suriye'deki geçiÅŸ döneminden bahsedip bahsetmediÄŸine” iliÅŸkin bir soru üzerine, “Bununla ilgili tek kelime etmediler” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ABD-RUSYA GÖRÜŞMESİ

Esed, Putin ve perÅŸembe günü Moskova'yı ziyaret edecek ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry'nin kendisini görevden ayrılmak zorunda bırakacak bir anlaÅŸmaya varacakları konusunda kaygılı olmadığını açıkladı. Esed, “Çünkü onların politikaları, yani Rusya'nın politikası, anlaÅŸma yapmaya deÄŸil, deÄŸerlere dayalı” dedi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.