Sosyal Medya

Güncel

Hükümet son noktayı koydu! Suriyelilere ücretsiz konut verilecek mi?

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 'Suriyelilere TOKİ'den ücretsiz ev imkanı sağlanacak mı?' sorusuna 'Ücretsiz konut diye bir uygulama söz konusu değil' dedi.



BaÅŸbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu. Canikli, Suriyeli sığınmacılara TOKÄ°'den ücretsiz ev tartışmalarına iliÅŸkin, "Bedava konut yok. Ãœcretsiz konut diye bir uygulama söz konusu deÄŸil. Sadece, vatandaÅŸlarımıza yaptığımız gibi uzun vadeli ödeme imkanı sunuluyor. Onun dışında baÅŸka bir ÅŸey yok" dedi.

Canikli'nin konuşmasından satır başları;

TBMM'de çok zor bir çalışma ortamı var halbuki milletvekillerinin yeni çıkacak kanunlara odaklanması lazım. Bu iç tüzükle Meclis çalışmaları yürütülemez. Ä°Ã§ tüzüğün mutlaka deÄŸiÅŸtirilmesi lazım.

"HEM TERÖR ÖRGÜTLERİ, HEM DE ARKASINDAKİLER HENDEĞE GÖMÜLDÜ"

Bölgenin yeniden şekillendirilmesine yönelik küresel ölçekli bir proje var. Hem terör örgütleri, hem de arkasındakiler hendeğe gömüldü.Bütün hatlarımızla alanda mücadele ediyoruz. Silahla mücadelenin yanında sosyal boyutlarını da devreye sokmak gerek.

"DÃœNYADA 1 NUMARAYIZ"

Sermayenin ilk aradığı istikrar ve güvendir. Bütün yaÅŸananlara raÄŸmen baÅŸta büyüme olmak üzere hiçbir makroekonomik göstergede bozulma meydana gelmedi. Son 14 yılda 8,5 milyonun üzerinde bir iÅŸ imkanı oluÅŸturuldu, bu konuda dünyada bir numarayız. Bütün bunlar teröre raÄŸmen ortaya çıkan sonuçlar, bir de bunlar olmasaydı nasıl tablolar ortaya çıkacağını tahmin edin.

EKONOMÄ°K MÃœJDELER PAKETÄ°

Sürekli yeni modellerin ve teÅŸviklerin devreye sokulması gerekiyor. Finans sektörünün temel görevi yatırım için ihtiyaç duyulan parayı saÄŸlamasıdır. Finans sektörü baÅŸlı başına bir amaç deÄŸil, araçtır. Katma deÄŸeri yüksek olan üretimi artırmamız gerekiyor. Orta gelir tuzağını aÅŸabilmek için kuvvetli bir hamle yapmamız gerekiyor.

Ekonomik Müjdeler Paketi ile yatırımcıların karşı karşıya kaldığı sıkıntıların hafifletilmesi amaçlanıyor. Teşvik sistemi Türkiye'de etkin bir şekilde kullanılıyor, bu mekanizmayı esnek hale getiriyoruz. Dünyada halen kendine yön arayan sermaye var.

"YÖN ARAYAN PARAYA LİMAN OLMAK İSTİYORUZ"

Kara para, terör parası, rüşvet parasını kesinlikle Türkiye'ye sokmayacağız. Yön arayan paraya liman olmak istiyoruz. Yatırımcının maliyetlerini azaltıyoruz. Turkuaz halı seriyoruz.

"GAYRİMENKUL SERTİFİKASI İHRAÇ EDİLECEK"

Faiz içermeyen finans unsurlarını geliştiriyoruz. Gayrimenkul sertifikası ihraç edilecek. Düzenleme, Resmi Gazete'ye gönderildi. Yatırımcı, yatırım karşılığında metrekare bazında sertifika ihraç edebilecek. Herkes bir konut alamayabilir ama bu sayede her bir metrekare için bir sertifika üretilmiş olacak.

"KALKINMA BANKACILIÄžINA AKTÄ°VE EDÄ°YORUZ"

Yatırımcıya rekabet edebileceği bir maliyetle, düşük faizle kredi finansmanı sağlamamız gerekiyor uzun vadeli. Onu gerçekleştirmek için de kalkınma bankacılığını aktive ediyoruz. Büyük, ucuz ve kolay erişilebilen finansman modellerini hayata geçiriyoruz. İlk adımı attık.

"SURÄ°YELÄ°LERE ÃœCRETSÄ°Z KONUT YOK"

Bedava konut yok. Ücretsiz konut diye bir uygulama söz konusu değil. Sadece, vatandaşlarımıza yaptığımız gibi uzun vadeli ödeme imkanı sunuluyor. Onun dışında başka bir şey yok.

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.