Sosyal Medya

Güncel

Fransız uçak gemisi IŞİD'e karşı Ortadoğu'ya gönderiliyor

Cumhurbaşkanı Hollande, Charles de Gaulle uçak gemisinin sonbaharda Ortadoğu’ya gönderileceğini açıkladı



Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande, Charles de Gaulle uçak gemisinin önderliÄŸinde donanmaya ait bir deniz filosunun, IŞİD ile mücadele için sonbaharda OrtadoÄŸu’ya gönderileceÄŸini açıkladı.

Savunma Bakanlığında düzenlenen bir davette konuÅŸan Hollande, ‘’Charles de Gaulle uçak gemisinin de içinde olduÄŸu bir deniz savaÅŸ filosu sonbaharda IŞİD karşı düzenlenen operasyonlarda bölgede görev yapacak. Çünkü, geçen yıl ocak ve kasım ayında bize saldıranlara bizim de gereken karşılığını vermemiz gerekir.’’ dedi.

Fransa’nın Irak’ta IŞİD karşı mücadele eden düzenli birliklere daha fazla destek saÄŸlayacağını kaydeden Hollanda, burada savaÅŸan Irak askerlerine danışman olarak yardımcı olmak için daha fazla Fransız askerinin bölgeye gönderileceÄŸini belirtti. Hollande, Irak ordusuna danışmanlık yapacak Fransız askerlerinin Musul’un terör örgütünden geri alınmasına katkı saÄŸlamak için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Paris’i 13 Kasım 2015’te kana bulayan terör saldırılarının hemen ardından Fransa ilk kez Charles de Gaulle savaÅŸ gemisini, IŞİD ile mücadeleye katkı saÄŸlamak için bölgeye göndermiÅŸti. Kendisine eÅŸlik eden 4 fırkateyn, bir denizaltı ve ikmal gemisi ile bölgede görev yapan Fransız uçak gemisi, mart ayında ülkeye dönmüştü.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.