Sosyal Medya

Güncel

Fransa'dan resepsiyonlara güvenlik iptali

Fransa'nın Türkiye'deki diplomatik temsilciliklerinde milli bayram dolayısıyla verilecek resepsiyonlar güvenlik endişesiyle iptal edildi. Fransa Dışişleri Bakanı, Türk mevkidaşı Çavuşoğlu'nu arayarak bilgi verdi.



Fransa DışiÅŸleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu'nu aradı. Fransız Bakan, misyonlarında alınan güvenlik önlemleriyle ilgili bilgi verdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Ayrault, Çavuşoğlu'nu arayarak Türkiye'de düzenlenmesi öngörülen milli gün kutlamalarına ilişkin aldıkları kararla Türkiye'deki Fransız misyonlarında alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgilendirdi.

Ayrault ayrıca "Türk makamlarının Fransız misyonlarının güvenliğine yönelik tedbirleri" için Çavuşoğlu'na teşekkür etti.

Resepsiyonlara güvenlik iptali

Fransa Başkonsolosluğu, Fransa'nın milli bayramı dolayısıyla Çarşamba İstanbul'da, Perşembe Ankara'da ve İzmir'de verilecek resepsiyonların güvenlik gerekçesiyle iptal edildiğini duyurdu.

Başkonsolosluğun internet sitesinde yapılan açıklamada, milli bayram kutlamalarının iptali ve diplomatik temsilciliklerin bir sonraki bildirime kadar kapalı kalacağı bilgisi paylaşıldı. Açıklama şöyle:

"Güvenlik sebebiyle, bu akÅŸam Ä°stanbul’da, tıpkı yarın Ankara ve Izmir’de olduÄŸu gibi yapılacak olan 14 Temmuz kutlamaları iptal edilmistir, Türk yetkililerle, irtibat halindeyiz. Fransız camiasına ve Türk misafirlerimize, anlayışlarından dolayı teÅŸekkür ediyoruz.

Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸumuz ve Izmir’deki Fahri KonsolosluÄŸumuz, tıpkı Ankara’daki BüyükleçiliÄŸimiz gibi, 13 Temmuz ÇarÅŸamba günü saat 13.00’dan itibaren, bir sonraki bildirime dek kapalı olacaktır."

Kaynak: AA, Fransa BaÅŸkonsolosluÄŸu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.