Sosyal Medya

Dünya

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği kapatıldı

Fransa'nın Ankara BüyükelçiliÄŸi, "FransaÂ’nın Türkiye BüyükelçiliÄŸi ve Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu ikinci bir emre kadar, kapalı olacaktır." açıklamasında bulundu



Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği, güvenlik gerekçesiyle büyükelçiliğin ve İstanbul'daki başkonsolosluğun ikinci bir emre kadar kapatıldığını duyurdu.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, güvenlik gerekçesiyle, Ankara, Ä°stanbul ve Ä°zmir’de düzenlenmesi öngörülen 14 Temmuz kutlamalarının iptal edildiÄŸi belirtilerek, "Fransa’nın Türkiye BüyükelçiliÄŸi ve Fransa’nın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu, 13 Temmuz 2016 ÇarÅŸamba günü saat 13.00’dan itibaren, ikinci bir emre kadar, kapalı olacaktır." ifadeleri kullanıldı.

ElçiliÄŸin karara yönelik Türkiye'deki ilgili makamları bilgilendirdiÄŸi ve sürekli iletiÅŸimin halinde olduÄŸu kaydedilen açıklamada, "Anlayışları için Türkiye’de yaÅŸayan Fransız topluluÄŸuna ve tüm davetlilerimize teÅŸekkür ederiz." denildi.

ULUSAL GÃœN KUTLAMALARI DA Ä°PTAL

Öte yandan Fransa'nın Türkiye'deki Büyükelçilik ve konsoloslukları tarafından bugün ve yarın akşam düzenlenecek "14 Temmuz Fransa Ulusal Günü" kutlamaları güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edildi.

Fransa Başkonsolosluğu'nun internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki törenlerin "güvenlik nedeniyle" iptal edildiği belirtildi.

Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach de Twitter hesbabından yaptığı açıklamada, "Birbirleriyle uygun düşen bilgiler, Türkiye'deki 14 Temmuz kutlamalarına yönelik ciddi bir tehdit unsurunu ortaya koyuyor. Bu çerçevede ve önlem amaçlı olarak, Türk yetkili mercileri ile de ilişki halinde, yarın Ankara ve İzmir'de olduğu gibi, bu akşam da İstanbul'da yapılacak olan 14 Temmuz kutlamalarını iptal etme kararı aldık" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.