Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'de oyun parkı yer altına indirildi

Çocukları savaşın olumsuzluklarından korumak isteyen Suriyeli aktivistler, Doğu Guta'da yer altına bin metrekarelik oyun parkı inşa etti.



Suriye'de daha fazla özgürlük talebiyle baÅŸlatılan protestolara rejimin sert müdahalede bulunması sonrasında baÅŸlayan iç savaÅŸta beÅŸ yıl geride kaldı.

SAVAŞIN MAĞDURU ÇOCUKLAR OLDU

Kullanılması insanlık suçu sayılan kimyasal silahlar, varil, vakum ve fosfor bombalarına kadar çeÅŸitli silahların kullanıldığı savaşın en büyük maÄŸdurları Ã§ocuklar oldu. Rejimin ve Rusya'nın düzenlediÄŸi sayısız hava saldırısında on binlerce çocuk hayatını kaybetti.

Suriye'de oyun parkı yer altına indirildi

İç savaşın savaşın hız kesmemesi, Suriyeli aktivistleri, saldırıların çocuklar üzerindeki etkilerini azaltacak ve onlara kısa süreliğine de olsa güven içinde çocukluklarını yaşayabilecekleri çeşitli çözümler bulmaya itti.

Suriye'de oyun parkı yer altına indirildi

YER ALTINDA ÇOCUK PARKI

Geçen sene hizmete giren "Çocuk Diyarı" isimli yer altı parkı da bunlardan biri. Dört yıldır yoÄŸun bombardımana maruz kalan DoÄŸu Guta'nın Arbin bölgesindeki oyun parkı, tamamıyla yer altına inÅŸa edilmiÅŸ. Beton kolonlarla güçlendirilmiÅŸ park bin metrekare geniÅŸliÄŸinde. Tavandan sarkan lambaların aydınlattığı parkta, salıncaktan kaydıraÄŸa, atlı karıncadan renkli top havuzuna bir çocuÄŸun rüyalarını süsleyen birçok oyuncak var. Ayrıca park içerisindeki psikolojik tedavi merkezinde savaşın çocukların ruhunda açtığı yaralar onarılmaya çalışılırken, bilinçlendirme odalarında da saldırı sırasında nasıl hayatta kalınacağı öğretilmeye çalışılıyor.

Suriye'de oyun parkı yer altına indirildi

ÇAMUR VE SAMAN DA KULLANDILAR

Ä°mkansızlıklara ve malzeme eksikliÄŸine raÄŸmen çocukların güven içinde oyun oynayabilecekleri ve eÄŸitim alabilecekleri "Çocuk Diyarı"nı inÅŸa ettiklerini söyleyen Tevaddu Yardım KuruluÅŸu Müdürü Ebu Ammar Hac Ali, "Guta bölgesi kuÅŸatma altında olduÄŸu için gerekli malzemeleri bulmak imkansız. Biz de inÅŸa sırasında zaman zaman çamur ve saman da kullanmak zorunda kaldık. Burada çocuklarla ilgilenmeyi ve bir nebze de olsa onları savaÅŸtan uzak tutmayı umuyoruz." dedi.

 

Suriye'de oyun parkı yer altına indirildi

Suriye'de oyun parkı yer altına indirildi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.