Sosyal Medya

Coğrafyamız

7 yaşındaki Abdulhalim'in protez mutluluğu

Suriye'de rejimin bombalı saldırısında 2 bacağını birden kaybeden 7 yaşındaki çocuk, takılan protezlerle artık yürüyebilecek.



Suriye'de, rejim güçlerinin saldırısında evlerine bomba isabet eden ve bu sırada bacaklarını yitiren Abdulhalim Jonaidi, yapılan protezlerle yeniden yürüyebilmenin sevincini yaşıyor.

ARTIK YÃœRÃœYEBÄ°LECEK

Reyhanlı'da hayırseverler tarafından kurulan protez merkezinin yetkilileri, Abdulhalim Jonaidi hakkında yaptılan haber Ã¼zerine harekete geçerek, küçük Suriyelinin hayalini gerçekleÅŸtirdi. Merkezin sorumlusu TuÄŸrul Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abdulhalim'in artık özgürce yürüyebileceÄŸini söyledi.

7 yaşındaki Abdulhalim'in protez mutluluğu

PROTEZLER ÃœRETÄ°LDÄ°, FÄ°ZÄ°K TEDAVÄ°SÄ° BAÅžLADI

Ä°ki aylık tedavi sürecinin devam ettiÄŸini belirten Turhan, "Minik kardeÅŸimiz için ilk olarak bacaklarının ölçüleri alındı. Uzman ekip arkadaÅŸlarımız bedenine uygun protezleri üretti ve fizik tedavilerine baÅŸlandı." dedi. Protezlerin baÅŸarılı ÅŸekilde takıldığını ifade eden TuÄŸrul Turhan, birkaç hafta içinde de Abdulhalim'in protezlerine uyum saÄŸlayacağını kaydetti.

"YENİDEN BACAKLARIM OLMASINDAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM"

Rejim saldırısında iki bacağını kaybeden 7 yaşındaki Abdulhalim Jonaidi, uzun aradan sonra protez bacakla da olsa yürüme heyecanı yaÅŸadı. Protezlerin takıldığı an çok heyecanlandığını anlatan Jonaidi, "Yeniden bacaklarım olmasından dolayı çok mutluyum. Hayatım yeniden güzelleÅŸti. Bana yardım elini uzatan herkese çok teÅŸekkür ediyorum. Tek başına yürüyebilecek olamaktan sevinçliyim." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.