Sosyal Medya

Dünya

Mısır'dan İsrail'e operasyon izni

İsrail'in Mısır'dan onay alarak ve istihbarat paylaşımı ile Sina'da İHA'larla saldırılar düzenlediği ortaya çıktı



Dünya Bülteni'nin haberine göre; Ä°srail ordusu IDF'nin eski komutanlarından emekli General Yair Golan, Bloomberg'e verdiÄŸi mülakatta Ä°srail'in kendi Ä°HA'ları ile Sina'da silahlı gruplara karşı saldırılar düzenlediÄŸini açıkladı. Son iki yıl içerisinde Mısır ile Ä°srail arasında güvenlik ve istihbarat konularında iÅŸbirliÄŸinin daha önce görülmemiÅŸ ÅŸekilde geliÅŸtiÄŸini kaydeden Golan, Ä°srail'in Sina'da IŞİD'e baÄŸlı grupları gözlemesi ve mevkilerini vurması için Kahire'den yeÅŸil ışık aldığını vurguladı. Yair Golan, sadece geçen yıl Sina'daki silahlı gruplara ait onlarca hedefin kendilerine ait Ä°HA'lar aracılığıyla vurulduÄŸunu itiraf etti.

İsrailli generalin bu itiraflarına, Mısır makamlarından henüz bir açıklama gelmedi

Mısır eski Savunma Bakanı Abdulfettah El-Sisi'nin Haziran 2014 tarihinde darbe yaparak iktidara geçmesinden bu yana Mısır yönetimi Ä°srail ile yakın iliÅŸkiler kurmaya çalışmış, Mısır'ın Telaviv büyükelçiliÄŸi de Eylül 2015 tarihinde yeniden açılmıştı. 

Son olarak geçtiğimiz günlerde Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri, İsrail'e giderek Netanyahu ile yemek yemiş ve beraber Avrupa Şampiyohnası finalini izlemişlerdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.