Sosyal Medya

Ekonomi

IMF'ye göre Brexit ekonomiyi etkilemeyecek

IMF, ABD ekonomisine ilişkin değerlendirmeleri içeren 4. Madde Konsültasyon Raporu'nu yayımladı



Uluslararası Para Fonu (IMF), Ä°ngiltere’nin Avrupa BirliÄŸi’nden (AB) ayrılmasının (Brexit), ABD ekonomisine önemli bir etkisinin olmayacağını bildirdi.

IMF, ABD ekonomisine ilişkin değerlendirmeleri içeren 4. Madde Konsültasyon Raporu'nun tamamını bugün yayımladı.

Raporda, ülke ekonomisinin genel olarak iyi durumda olduğu ancak düşük iş gücüne katılım oranı, zayıf verimlilik ve artan gelir eşitsizliği gibi bazı yapısal değişimlerin büyümeyi baskıladığı ifade edildi.

Bununla 2014 yazından bu yana reel bazda yüzde 13 deÄŸerlenen doların imalat sektörü ve ihracata “darbe vurduÄŸu” kaydedilen raporda, "Doların gelecek dönemdeki grafiÄŸi, büyüme için sistematik risk teÅŸkil ediyor" uyarısına yer verildi.

FED FAÄ°ZLERÄ° KADEMELÄ° OLARAK ARTMALI

ABD Merkez Bankasının (Fed) verilere bağımlı para politikasının sürmesi gerektiÄŸi vurgulanan raporda, iÅŸ gücü piyasasındaki iyileÅŸmenin faizlerin “çok kademeli” ÅŸekilde artırılması için gerekli zemini oluÅŸturduÄŸu belirtildi.

Amerikan finans sektörünün de değerlendirildiği raporda, bankaların sermaye yapılarını sağlamlaştırmaya yönelik düzenlemelerin devam ettirilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Raporda ayrıca, Brexit’in ABD’ye yönelik finansal riskleri ve belirsizliÄŸi artırmasına karşın ekonomik büyümeyi “çok az” etkileyeceÄŸi öngörüldü.

KuruluÅŸun ABD Daimi Temsilcisi Nigel Chalk, gerçekleÅŸtirdiÄŸi konferans baÄŸlantısında, “Brexit’in ABD’nin büyümesine net etkisi önemsenmeyecek kadar az olacak” dedi.

IMF, ABD ekonomisine iliÅŸkin 4. Madde Konsültasyon Raporu için gerçekleÅŸtirilen görüşmelerin tamamlanmasının ardından 22 Haziran’da yaptığı açıklamada, bu yıla iliÅŸkin büyüme tahmini 0,2 puan azaltılarak yüzde 2,2'ye indirirken, gelecek senenin büyüme beklentisini yüzde 2,5'te sabit bıraktığını duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.