Sosyal Medya

Güncel

Almanya'da Türkiye istifası

Almanya'da hükümet ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik milletvekili Reiner Meier, 'Türkiye'yle diyaloğumuz boşuna' deyip Alman Türk Parlamenterler Grubu'ndan istifa etti.



Reiner Meier, Alman Türk Parlamenterler Grubu Başkanı Michelle Müntefering ve idareye yazılı olarak sunduğu istifasında, "Türkiye'yle diyaloğumuz boşuna" dedi.

GEREKSÄ°Z PROVOKASYON

Meier, Türkiye'nin NATO ortağı olarak Alman milletvekillerinin, İncirlik Üssü'nde görevli kendi askerlerini ziyaretine izin vermemesini, "Haklı bir gerekçesi bulunmayan, gereksiz bir provokasyon" olarak niteledi.

TÃœRK VEKÄ°LLER HAYAL KIRIKLIÄžINA UÄžRATMIÅž

Meier, Türk milletvekillerini de kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi ve 'onlardan aslında daha fazla destek beklediğini' ifade etti.

TÃœRKÄ°YE Ä°ZÄ°N VERMEMÄ°Åž, ABD MEYDAN OKUMUÅžTU

Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkiler, Almanya'nın 'Ermeni soykırımı'nı tanımasının ardından gerilmiş, son olarak Alman vekillerin İncirlik Üssü'ne girişine izin verilmemesi gerginliği daha da artırmıştı.

Alman parlamentosunda geçen ay yapılan oylamada 'Ermeni soykırımı' tasarısı bir çekimser, bir ret oyuna karşı neredeyse oybirliğiyle kabul edilmişti.

Türkiye, Almanya Savunma Bakanı Müsteşarı Ralf Brauksiepe'nin İncirlik Üssü'ne seyahatine onay vermemiş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman heyetine izin verilmemesine şu sözlerle açıklık getirmişti: " İncirlik Üssü'ne gelmek isteyen askeri ve teknik heyetler gelebiliyor, askeri olmayanların özellikle siyasetçilerin İncirlik'e ziyaretini uygun görmüyoruz."

Bunun üzerine Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Türkiye'ye 'meydan okumuştu': "İncirlik'e gideceğim ve askerlerimizle görüşeceğim."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.