Sosyal Medya

Güncel

Enerji Bakanlığı'ndan Gazze hamlesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinin, Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme sürecinin ardından Gazze'deki elektrik sorununa çözüm amacıyla bölgeye gitmesi bekleniyor.



İsrail'in Türkiye'nin istediği şartları kabul etmesinin ardından başlayan süreçte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, "Gazze'nin elektrik ihtiyacının karşılanması" için pazar günü Gazze'ye heyet gönderdi.
 
Heyette bakanlıktan üst düzey bürokratların yanı sıra Elektrik Ãœretim A.Åž. (EÃœAÅž), Türkiye Elektrik Ä°letim A.Åž. (TEÄ°AÅž) ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Åž. (TEDAÅž) yetkilileri de bulunuyor. 
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın da heyetten üretim, iletim ve dağıtım alanlarında kısa, orta ve uzun vadede yapılabileceklerle ilgili kapsamlı rapor istediği belirtildi.
 
“GAZZE RAPORU” ERDOÄžAN’A SUNULACAK
 
Gazze'ye giden Enerji Bakanlığı yetkililerinin görüşmeleri sonrasında hazırlayacakları rapor Albayrak tarafından, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a ve Bakanlar Kurulu'na sunulacak. 
 
ZORLU: “HAZIRIZ”
 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Gazze'ye elektrik konusunda "Türk-Ä°srail ortaklığında kurulmuÅŸ bir enerji santrali var, oradan da alabiliriz" sözleriyle iÅŸaret ettiÄŸi Zorlu Holding, Ä°srail'de üçüncü elektrik santralini açtı. 
 
Dorad DoÄŸal Gaz Çevrim ve Ashdod Kojenerasyon santrallerinden sonra hayata geçen santralle birlikte Zorlu Enerji Grubu'nun Ä°srail'deki toplam kurulu gücü bin 15 megavata ulaÅŸmış bulunuyor. 
 
Sabah gazetesine konuşan Zorlu Holding'in patronu Ahmet Nazif Zorlu, "Hazır ve nazır olarak bekliyoruz. Bu teklifi biz götürmüştük. Oradaki Müslüman kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Şu anda Gazze'ye 6 saat elektrik veriliyor. 120 megavatlık ihtiyaç var. Bizim oradaki kapasitemiz bunu karşılayabilecek düzeyde" dedi.
 
Türkiye ve Ä°srail arasında 6 yılın önce yaÅŸanan Mavi Marmara saldırısının ardından iki ülke arasındaki diplomatik iliÅŸkiler askıya alınmıştı. 
 
Uzun müzakerelerin ardından 2 hafta önce varılan mutabakat çerçevesinde iliÅŸkilerin normalleÅŸtirilmesi kararı alınmıştı. 
 
Mutabakat maddeleri arasında Türkiye’den Gazze’ye yardımların ulaÅŸtırılması, Gazze’de yüzen enerji santrali kurulması da bulunuyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.