Sosyal Medya

Güncel

Litvanya'dan Rusya için şok açıklama!

Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite’nin Dış Politika Danışmanı Aleksiejunas, "NATO, Rusya'yı terör örgütü DAEŞ’ten daha büyük tehdit olarak görüyor." açıklamasında bulundu.



Litvanya CumhurbaÅŸkanı Dalia Grybauskaite’nin Dış Politika Danışmanı Nerijus Aleksiejunas, NATO’nun Rusya'yı terör örgütü DAEÅž’ten daha büyük tehdit olarak gördüğünü söyledi.

Ziniju Radyosu’na konuÅŸan Aleksiejunas, Polonya'nın baÅŸkenti VarÅŸova'da düzenlenen NATO Zirvesi’nde alınan kararlarda en çok Rusya'dan bahsedildiÄŸine dikkati çekti.

Aleksiejunas, "Litvanya Rusya'yı, NATO ve Avrupa için bir tehdit olarak kabul ediyor. NATO, Rusya'yı DAEÅž’ten daha büyük tehdit olarak görüyor." ifadesini kullandı.

NATO Zirvesinde alınan, Baltık ülkelerine ve Polonya’ya askeri tabur konuÅŸlandırma kararından duyduÄŸu memnuniyeti ifade eden Aleksiejunas, bu kararın NATO ülkelerinin kendilerini koruma isteÄŸi çerçevesinde verildiÄŸini kaydetti.

Grybauskaite’nin “Ä°ttifakın, Rusya’ya karşı pozisyonu yumuÅŸatıldı” açıklamasını da deÄŸerlendiren Aleksiejunas, “Tüm belgelerde, Rusya’nın uluslararası hukuku ihlal ettiÄŸi kaydediliyor. Rusya ile tam normalleÅŸmeye ve normal bir iÅŸbirliÄŸine dönüş söz konusu deÄŸil ancak bazı sorunlarını gidermek için eldeki caydırıcı imkanları kullanılarak Rusya ile belirli kanallarla iletiÅŸim kurulabilir." diye konuÅŸtu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.