Sosyal Medya

Dünya

ABD'de siyahilere göç çağrısı

ABD’de siyah silahlı milis grubu Yeni Kara Panterler’in lideri Babu Omowale, siyahilere ‘güney eyaletlerine göç etme’ çağrısında bulundu.



ABD’de beyaz polislerin siyahları öldürme olaylarına tepkiler dinmezken, ülkenin bir iç savaÅŸa sürüklenip bölünme korkusunu körükleyen bir açıklama geldi.

"EYALETLERİN EKONOMİSİNİ ELE GEÇİRMELİYİZ"

Siyah haklarını savunmak için kurulan milis grup Yeni Kara Panterler’in lideri Omowale, bir New York radyosuna verdiÄŸi demeçte, “(Siyahlar olarak) Louisiana, Mississippi, Güney Carolina, Alabama ve Georgia eyaletlerine geri göç baÅŸ- latmalı ve bu eyaletlerin ekonomisini ele geçirmeliyiz.

"KENDÄ° ÃœLKEMÄ°ZE SAHÄ°P OLABÄ°LÄ°RÄ°Z"

Siyahlar gelince beyazlar çıkacaktır. Bu bizim için o kadar güç süreç deÄŸil. Böylece ülke içinde kendi ülkemize sahip olabiliriz” dedi.

ABD'de siyahilere göç çağrısı

FOTOÄžRAF: Babu Omowale

"KENDÄ° KASABALARIMIZ VE KURALLARIMIZ.."

Kara Panter Partisi kurucusu ve P. Newton Silah Kulübü’nün de kurucuları arasında bulunan Omowale, “ABD’den tamamen kopmanın mümkün olmadığının farkındayız. Ama toprağımız, kendi kasabalarımız ve kurallarımız olabilir. Bunlar süreç içinde saÄŸlanır. Siyahların kazandığı paraları kontrol altına alabiliriz. Toplumumuzun siyasetini yönlendirebiliriz. EÄŸitim müfredatımıza biz karar verebiliriz. Çocuklarımıza ABD tarihinde siyahilerin yerini doÄŸru biçimde aktarabiliriz” dedi.

 

ABD'de siyahilere göç çağrısı

AMERİKA'DA İÇ SAVAŞ KORKUSU

ABD’de yaÅŸanan ırkçı gerilim, ülkede iç savaÅŸ korkusu yaratıyor. ABD basınında ülkenin ayrışmaya gidebileceÄŸine yönelik uyarılar artıyor.

ABD'de siyahilere göç çağrısı

(Amerika'da beyazlar da silahlanmaya başladı)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.