Sosyal Medya

Güncel

Çözüm sürecine halk desteği azaldı

Yapılan saha araştırmalarına göre PKK'nın sivilleri hedef alan bombalı eylemleri, çözüm sürecine olan halk desteğini azalttı. Türkiye genelinde ise siyasi çözüme destek yüzde 35’e kadar düştü.



İstanbul Atatürk Havalimanı'na yönelik, 45 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının ardından güvenlik paradigması yeniden oluşturuluyor. Bu tür terör saldırılarıyla akla gelen geçici önlemler yerine; önleyici, kalıcı ve sonuç alıcı bir anlayışla tedbirler birer birer hayata geçirilecek.

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre; Havaalanlarına ve insan yoÄŸunluÄŸunun bulunduÄŸu terminallere yönelik önlemler kapsamında İçiÅŸleri Bakanlığı tarafından oluÅŸturulan risk analiz grubu ilk raporunu hazırladı.BaÅŸta turizme etkisi olmak üzere ülkenin dışarıdaki algısını deÄŸiÅŸtirmeye yönelik bu terör eylemlerine karşı çok boyutlu ve çok kapsamlı bazı adımlar atılacak.

ULUSLARARASI FÄ°RMALAR: Mevcut havaalanlarında alınan önlemler dışında, Ä°stanbul'da inÅŸası süren 3. havalimanının güvenliÄŸi için uluslararası güvenlik firmaları ile çalışılıyor. Bir Ä°ngiliz ÅŸirketinden danışmanlık desteÄŸi alınıyor. Terminalin içindeki üst seviyedeki önlemlerle birlikte havalimanının giriÅŸinden hatta baÄŸlantı yollarından baÅŸlayacak önlemler diÄŸer havaalanlarında da hayata geçirilecek.

Ä°STÄ°HBARAT VE VERÄ° PAYLAÅžIMI: Terörle mücadelede önleyici tedbirler kapsamında geçmiÅŸte denenen ve baÅŸarılı sonuçlar veren ‘terörle mücadele koordinatörlüğü' gibi bir yapılanma üzerinde çalışma yürütülüyor. Avrupa BirliÄŸi ülkeleri, Rusya, ABD ile daha fazla iÅŸbirliÄŸi, terör örgütü hücreleri ve riskli isimler, yolcular üzerinde daha fazla veri transferi saÄŸlayacak bir istihbarat paylaşım mekanizması üzerinde çalışılıyor.

HALK DESTEĞİ DÜŞTÃœ: Yapılan saha araÅŸtırmalarına göre terör örgütü PKK'nın yol açtığı meskûn mahal çatışmaları, sivilleri hedef alan bombalı eylemler, çözüm sürecine olan halk desteÄŸini azalttı. Bölge halkının yüzde 65-70'i siyasi çözümü desteklediÄŸini belirtirken, Türkiye genelinde ise siyasi çözüme destek ve inanç yüzde 30-35'e kadar düşmüş durumda. Her alanda terörle mücadele operasyonlarının aralıksız olarak devam edeceÄŸinden kuÅŸku yok...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.