Sosyal Medya

Güncel

Düğmeye basıldı! Bir tek Meral Akşener ihraç edilecek

MHP’de yaşanan kurultay süreci, dün Genel Merkez ile parti içi muhalefetin hazırladıkları yeni yol haritalarıyla devam etti.



Muhalefetin bu hamlelerine karşı Genel Merkez de yol haritasını belirledi. Bu süreçte Meral AkÅŸener’in düzenlediÄŸi ‘alternatif bayramlaÅŸma’ merkez alındı.

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararının ardından çıkmaza giren muhalefet, kurultayı toplayabilmek için çıkış yolları arıyor. Bu amaçla genel baÅŸkan adayları Meral AkÅŸener, Koray Aydın, Ãœmit ÖzdaÄŸ ve Sinan OÄŸan bir araya geldi. Adayların yaptığı istiÅŸareden ilk olarak 20 Temmuz’da baÅŸlayacak olan adli tatili bekleme kararı çıktı. Adli tatil sürecinde görev alacak nöbetçi mahkemeden, 3’üncü Asliye Mahkemesi’nin aldığı kararın kaldırılabileceÄŸi planlanıyor. Muhalefetin toplantısından ayrıca MHP’nin kurucu genel baÅŸkanı Alparslan TürkeÅŸ’in baÅŸlattığı ancak Genel BaÅŸkan Devlet Bahçeli’nin uygulanmasına son verdiÄŸi Erciyes Tekir Yaylası Kurultayı’nı 7 AÄŸustos tarihinde yeniden toplamak kararı da çıktı.

Muhalefetin bu hamlelerine karşı Genel Merkez de yol haritasını belirledi. Bu süreçte Meral AkÅŸener’in düzenlediÄŸi ‘alternatif bayramlaÅŸma’ merkez alındı. Genel BaÅŸkan Devlet Bahçeli’nin “Tüzüğümüzün gereÄŸi yapılacak, ayıklama mevsimi baÅŸlayacak” sözünden hareketle, 20 muhalif MHP’liyle ilgili disiplin dosyası hazırlanmaya baÅŸlandı. Zaman içerisinde disiplin süreci baÅŸlatılacak listenin başında AkÅŸener yer alırken, alternatif bayramlaÅŸmaya katılmayan diÄŸer adaylar ÖzdaÄŸ, Aydın ve OÄŸan ile ilgili bir iÅŸlem yapılmaması planlanıyor. AkÅŸener’le ilgili dosyanın bu hafta tamamlanıp cuma günü Merkez Disiplin Kurulu’nda görüşülmesi öngörülüyor. Genel Merkez, AkÅŸener’i ‘tüm uyarılara karşın bayramlaÅŸma programını gerçekleÅŸtirerek, partinin birliÄŸi ve bütünlüğünü bozduÄŸu’ gerekçesiyle ‘tedbirli kesin ihraç’ istemiyle disipline sevk edecek.

EN GEÇ KASIMDA

Genel baÅŸkan adaylarından Sinan OÄŸan, yaptıkları toplantıyı şöyle deÄŸerlendirdi: “6-7 AÄŸustos’ta Erciyes Zafer Kurultayı’na katılma kararımız önemlidir. Mahkeme süreci önemli. Mahkemeden arzu ettiÄŸimiz kararın çıkacağına inanıyoruz. Olmadığı takdirde, farklı alternatifler var masamızda. Bunlardan birisi imzadır. Çok daha güçlü ÅŸekilde adayların ÅŸahsına deÄŸil, ortak bir havuzda imza toplaması gündeme gelebilir. Bunu masaya yatırıyoruz. Eylül, ekim ayı en geç kasım ayında bir kongre tarihini zikretmek mümkündür. Ayıklanma yapılacaksa bu ayıklanmayı kurultaylar yapmalı.”

Kaynak: Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.