Sosyal Medya

Güncel

Koreli ve Müslüman olmanın sürpriz kombinasyonu

Güney Kore'de yaşayan Müslümanlar geleneksel kültürleri ile yaptıkları kombinasyonlarla yeni bir akım oluşturuyor



Amerikan PEW AraÅŸtırma Merkezi'nin araÅŸtırmasına göre yüzde 46'sının hiçbir dini eÄŸilimi olmadığı Güney Kore'de Müslümanlar adada küçük bir azınlık olarak yaşıyor.

Başkent Seul'da yaklaşık 150 bin Müslüman hane bulunuyor. İlk camileri Seul Merkez cami 1976 yılında yapılmış.

Itaewon'da birçok helal restoran ve dükkan Müslüman aileler tarafından çalıştırılıyor. Bugün Seul Merkez Cami Güney Kore'de bulunan 15 camiden biri. Ãœniversite, havaalanı ve büyük alışveriÅŸ merekzlerinde ise 60 mescid bulunuyor.

Koreli Müslüman sanatçı Muna Hyunmin Bae, köklerimle İslam arasındaki benzerliği keşfetmek için çok ilginç bir süreçti diyor.


Müslümanlığı seçtikten sonra bir süre izole hayat yaÅŸadığını sürekli internetten araÅŸtırma yaptığını anlatan Bae, "En çok sünnet ve hadisler hakkında araÅŸtırma yaptım. ÖğrendiÄŸim birçok ÅŸeyin ebeveynlerimden ve annemden küçük yaÅŸlarda öğrendiÄŸim alışkanlıklar olduÄŸunu gördüm" dedi.

Muna Hyunmin Bae, Hanbok isimli giysi çizimleri ile geleneksel giyim tarzı ve Ä°slami giyim tarzını biraraya getirmeye çalıştığını sözlerine ekledi.

Bae, "İslam Kore'de çok genç bir din. Bu yüzden bazen olumsuz geri bildirimler alıyorum. Ben Uzak Doğu ile Orta Doğu arasındaki bağlantıları giysi tasarımlarında çizmek için daha çok kaynak arıyorum" dedi.

Hanbok isimli giysiler Kore ve İslam kültürünün ilginç bir kombinasyonu olarak ortaya çıktı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.