Sosyal Medya

Coğrafyamız

De Mistura'dan 'Bahoz Erdal' yanıtı: Konuyu araştıracağım

PKK yöneticilerinden 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü yönündeki haberler BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura'ya soruldu. De Mistura, iddiayı ilk kez duyduğunu söyledi, "Konuyu araştıracağım" dedi



BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura, 'Bahoz Erdal' kod adlı PKK yöneticisi Fehman Hüseyin'in Suriye'de öldürüldüğü yönündeki haberlerle ilgili soruya verdiÄŸi yanıtta, "Bu konuda bilgim yok. Ä°lk defa duyuyorum. Bunu bana haber verdiÄŸiniz için teÅŸekkür ederim. Böylece bu konuyu araÅŸtırmış olacağım" dedi. 

Önceki gün Anadolu Ajansı’na konuÅŸan Suriyeli muhalif Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, PKK'nın üst düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak Ã¶ldürüldüğünü söylemiÅŸti.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ise, "Suriye tarafında, 14 kiÅŸilik bir ekiple birlikteyken öldürüldüğü biçiminde bilgiler söz konusu. Bu yöndeki haberlerin teyidine yönelik çalışmalar halen devam ediyor" demiÅŸti. 

PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı (ANF) ise AA'nın haberini "HPG kaynakları, Dr. Bahoz Erdal’ın Kürdistan’da görevinin başında olduÄŸunu bildirdi" ifadesiyle yalanlamıştı.

Kaynak: DHA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.